Hurma sütü arttırır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2013 Güncelleme 26 Haziran 2013, 00:00
Hurma sütü arttırır

İÇİNDEKİLER

Hurma, anne sütünün, bol ve besleyici olmasını sağlar. Bedenin ve zihnin gelişmesine yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur. Zihni yorgunluğu giderir. Boğaz ağrılarını keser. Kemik hastalıklarında faydalıdır. Bronşit ve öksürük şikayetlerini ise giderir.

Öksürüğe hodan...
Hodan, balgam söktürür. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Öksürüğe karşı etkilidir. Antidepresif etkisi vardır. İltihap ve enfeksiyonları temizler. Cesaret verir. Sütü artırıcı özelliği bulunur. Sakinleştirici özelliği vardır. Soğuk algınlığına faydalıdır.

Mide ağrısına anason
Anasonun en önemli özelliği hazmetmeyi kolaylaştırması ve şişkinliği önlemesidir. Mide ağrılarını dindirir. Sakinleştirici etkisi nedeniyle sık kullanılan bir bitkidir. Ayrıca kan dolaşımını düzenler.

Kan temizleyici çıbanotu
Çıbanotu, kan temizleyici özelliğinden dolayı çok aranılan bir bitkidir. Özellikle beyin gücünü kullanarak çalışanların yorgunluğunu alır. Belleği güçlendirici bir etkisi vardır. Çıbanotu, baş dönmesi sorununu da hafifletir.

Doğal düzenleyici...
Civan perçemi, kadınların adet düzensizliği sorununu engeller. Ağrı kesici bir etki yapar. Burun kanamalarını önler. Migren krizlerini hafifletir. Bulantıyı keser ve göz hastalarına tavsiye edilir.

Böbreklerin ilacı
Hindistan cevizi, sindirimi kolaylaştırır. Gaz söktürücü etkisi bulunur. Bu şifalı meyve idrar söktürür. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrılarını giderir. Yüze sürüldüğünde ise sivilce ve akne problemlerinin giderilmesini sağlar.

Lavanta mucizesi
Lavantanın, karın şişliğine ve gaz sancılarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Karaciğer üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder. Karaciğer yetmezliği, sarılık, hepatit B ve C hastalıklarında faydalıdır. Romatizma ağrılarını ise geçirir.

Damardan sağlık
Ayı sarımsağı, atardamar sertliği problemini ortadan kaldırır. Kalp atışlarını düzenler ve kolesterolü düşürür. Yüksek olan kan basıncının yol açtığı baş dönmesi ve soluk alma düzensizliklerini azaltır. Ayı sarımsağı, uykusuzluk sorunu yaşayanları ise bebekler gibi uyutur.

Gül gibi pembe şifa...
Gül, sağlığı güzelleştiriyor. Vücutta toksin birikmesini engelliyor, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Cildin nemlenmesine yardımcı oluyor. Gül yaprakları suda kaynatılarak içilebilir, ayrıca gül reçeli yapılabilir.