Havuçta yok yok!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2013 Güncelleme 23 Haziran 2013, 00:00
Havuçta yok yok!

İÇİNDEKİLER

Havuç; müzmin kabızlığı giderir. Çocuk ishallerini keser. Bağırsak iltihaplarını giderir. Kansızlığı giderir. Cilde canlılık verir. Anne sütünü artırır. Cilt ve göz hastalıklarını önler. Böbrek ağrılarını dindirir. Astım, bronşit, ses kısıklığında göğsü yumuşatır, rahatlık verir. Veremde de etkilidir. Damar sertliğinde faydalıdır.

Yorgunluğa salatalık
Salatalık, içerisinde A ve C vitamini barındırır. İdrar söktürür. Romatizma ağrılarında faydalıdır. Susuzluğu keser. Kandaki şeker miktarını düşürür. İnsülin ihtiyacını karşılar. Ter bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. El, yüz, boyun kırışıklıklarını ve lekeleri giderir. Cilde güzellik verir.

Hurma kemiklere faydalı
Hurma; bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı koruyucudur. Yorgunluğu giderir. Anne sütünün, bol ve besleyici olmasını sağlar. Boğaz ağrılarını keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığının şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında faydalıdır.

Karabiber iştah açar
Baharatlar arasında en çok kullanılan karabiber, mideyi ısıtır. İştah açar. Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur. Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur. Enerji verir. Cinsel arzuyu artırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdır.

Şekeri olana karnabahar
Karnabahar; gerek bedensel, gerekse zihinsel açıdan yorgunluğu giderir. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir. İdrar söktürür. Dalak hastalıklarına iyi gelir. Şekere faydalıdır. Kalp hastalıklarında şikayetlerin azalmasında yardımcı olur.

Kansızlığa kayısı

Meyveler arasında içerdiği vitaminlerle öne çıkan kayısı, sinir zayifiyetini giderir. Uykusuzluk yaşayanlara yardımcı olur. Beyin yorgunluğuna iyi gelir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Nekahat devresini kısaltır. Raşitizmde faydalıdır. Kansızlığı tedavi eder. Kabızlığı giderir. Yüz ve boyuna tazelik, güzellik verir.

Öksürüğe keçiboynuzu
Harnup da denilen keçiboynuzu, ister kurusu, isterse pekmezi veya reçeli olsun, her koşulda sağlığa fayda sağlıyor. Mide ve bağırsak rahatsızlığı çekenlere tavsiye ediliyor. Göğsü yumuşatıyor, balgam söküyor ve bronşları boşaltıyor. İshali de kesen keçiboynuzu küçük-büyük herkese öneriliyor.

Kekik direnç verir
Kekik; hazmı kolaylaştırır, iştahsızlığı giderir. Kalp çarpıntılarını keser. Bağırsak iltihabını iyileştirir. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür. Hastalıklara karşı direnme gücünü artırır. Çocuklarda kansızlığı giderir. Müzmin öksürük, astım ve bronşite faydalıdır.

Karaciğere kereviz...
Kereviz; uyarıcı ve idrar söktürücüdür. İktidarsızlığı giderir. Cinsel isteği artırır. Şeker, guatr ve yüksek tansiyonda faydalıdır. Böbrek, akciğer ve karaciğere iyi gelir. Mideyi kuvvetlendirir. Karaciğer şişliğini giderir. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesinde yardımcı olur. Safra ifrazatını düzenler.