Antep fıstığı güç verir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2013 Güncelleme 22 Haziran 2013, 00:00
Antep fıstığı güç verir

İÇİNDEKİLER

İçeriğindeki sabit yağ, sakkaroz ve proteinli maddelerle Antep fıstığı (şam fıstığı) vücudun gelişmesini sağlar. Beden ve zihin gücünü arttırır. Cinsel istekleri kamçılar. Böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletir. Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.

Ayva güzelleştiriyor
İshali kesen ayva, mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir. Bronşit, öksürük ve veremde faydalıdır. Vücudun gelişmesine yardım eder. Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde; el ayak çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir.

Böbrek dostu bakla
Bakla, idrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetleri olanlara bakla tüketmeleri tavsiye edilir.

Yorgunluğun ilacı
Mantar; içerdiği vitaminlerle kırmızı etin yerini tutar. Protein değerinin etten fazla olduğu söylenir. Yorgunluğu giderir. Düşünme-öğrenme yeteneğini geliştirir. Kansızlık sorunu olanlara iyi gelir. Bedenin gelişmesine de yardımcı olur.

Dereotu iştah açıyor
Dereotu; mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Hıçkırık ve hava yutmayı önler. Sinir zafiyetini giderir. Uyku verir. Anne sütünü artırır. İştah açar. Ağız kokusundan yakınanlara iyi gelir. Çocuklardaki gaz ağrılarını gidermeye yardımcı olur.

Muşmula taş döküyor
Böbreklerinde kum ve taş olanlara muşmula tavsiye ediliyor. Muşmula ayrıca bağırsakların iyi çalışmasını sağlıyor. İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gideriyor. Kan dolaşımını düzenliyor. Sinirleri güçlendiriyor. Mide hastalıklarında etkili oluyor. Anne karnındaki ceninin düşmesini önlüyor.

Sakinleştirici muz
Muz; vücudun ihtiyacı olan bütün yararlı maddeleri karşılar. Her yaşta herkesin kemik gelişimine katkı sağlar. Nekahat devresini kısaltır. Sinir zafiyeti ve yorgunluğu giderir. Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Ancak müzmin kabızlık çekenler fazla yememelidir.

Ağız yarasına fesleğen
Fesleğen; güzel kokusuyla olduğu kadar sağlığa olan büyük katkılarıyla da öne çıkıyor. Fesleğenin faydalarına gelince; öksürüğü keser. Hazımsızlığı giderir. Baş dönmesini durdurur. Arı sokmasında faydalıdır. Ağız yaralarını tedavi eder. Fesleğen kokusu; sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratı kaçırır.

Sarası olana fındık
Fındık; yorgunluk çekenlere iyi gelir. Hamilelerin de tüketmesi önerilir. Dövülmüş olarak yenildiğinde öksürüğü keser. Varise faydalıdır. Fındıkyağı, böbrek ağrılarını giderir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sarada da faydalıdır.