Saç bakımına fesleğen

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2013 Güncelleme 01 Haziran 2013, 00:00
Saç bakımına fesleğen

İÇİNDEKİLER

Fesleğen sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. İştah açıcıdır. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir.

Frenk kimyonu gazı alır
Frenk kimyonu iştah açıcı ve uyarıcıdır. Anne sütünü arttırır. Bağırsaklarda gaz oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir. Mideye faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Solunum yolu için faydalıdır. Ağız kokusunu giderir. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kanser ilacı kara lahana
Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Kandaki şeker oranını düşürür. Astım ve romatizmaya da faydalıdır.

Hasta mideye hüsnüyusuf
Hüsnüyusuf kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanır ve içilir. İktidarsızlık için faydalıdır. Yatıştırıcı ve terleticidir. Soğuk algınlığı, grip ve mide üşütmesinden kaynaklanan şikayetleri azaltır. Merhemi cilde renk verir.

Antioksidan karayemiş
Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Karın ağrısı ve bulantılara karşı faydalıdır. Spazm çözücüdür. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Cilt hastalıkları ve kansere karşı koruyucudur

Kabızlığa demirhindi
Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Susuzluğu giderir ve serinlik verir.

Avokado cildi güzelleştirir
Avokado, yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi, losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur.

Madımak şeker düşürür
Madımak otunun taze yaprakları salata olarak yenebileceği ya da bitki kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanabilir. Kan şekerini düşürerek şeker hastalarına iyi gelir. İdrar arttırıcı ve idrar söktürücüdür. Antioksidan ve bitkisel bir antibiyotiktir.

Havacıva balgam söktürür
Havacıva otunun kökleri kurutulduktan sonra kaynatılarak kullanılır. Kuru ot kaynatılarak çayı hazırlanabilir. Çiçekler ve tohumları da kullanılır. Havacıva otu kurutulup kaynatıldıktan sonra günde 3 bardak içilirse balgam söktürücü olarak faydası görülür.