Fazla sıcak hasta ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 00:00
Fazla sıcak hasta ediyor

İÇİNDEKİLER

* Geçenlerde üst komşumuz rahatsızlandı. Yanına çağırdılar. Elimiz ayağımız dolaştı. Zar zor hastaneye götürdük. Biri rahatsızlanırsa önce ne yapmak lazım?
Öncelikle ilkyardımı yapacak kişinin birinci görevi kendi kendisinin güvenliğini sağlamasıdır. Yoksa hastanın şansı kalmaz. Hasta veya yaralıyı değerlendirmeden önce yaşam bulgularına bak. Yani Bilinci, Solunumu, Dolaşımı, Vücut Isısı, Kan Basıncı nasıl diye bir değerlendir. Güvenli bir yere hastayı çek. 112 Hızır Acil servise hemen haber verip yerini belirt. Şuuru kapalıysa ağızdan bir şey vermeboyun travması yoksa ağızı açık kalacak şekilde sağ yana çevir. Ağız ve solunum yolu kapalıysa açık tut. En kısa sürede hastaneye yetiştir.

* Ben haftaya evleniyorum. Daha önce hiç cinsel ilişkiye girmedim. Arkadaşlarım orgazm oluyosun diyorlar. Peki Orgazm olduğumu nasıl anlayacağım?
Cinsel ilişkide kadınla erkeğin beden temasları sonrasında tüm bedeni saran, çeşitli beden bölgelerinin kasılmalarıyla olan, bambaşka bir durum olarak tarif edelim. Kadınlarda cinsel organın üst bölgesi (klitoris) sinir yapısı bakımından çok zengindir. Kadınlarda orgazm, bu hassas bölgenin temasla uyarılması sonrası ortaya çıkar. Orgazmın süresi gibi şiddeti de kişiden kişiye değişir. Eşinle birbirinizi tanırken doğal davranın. 'İşte bu' dediğin bir ana denk gelirsen işte odur.

* Bu yaz çok sıcak olacakmış. Sıcak sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Eğer havadaki nem oranı yüzde 50'den fazlaysa, 29 dereceden fazla olan sıcaklıklar sağlığımızı olumsuz etkiler. Özellikle nem yüzde 50'den azsa yani hava kuruysa ter hızla buharlaşır. Vücudumuzdaki ısı azalır. Yeterli soğuma sağlanır. Vücut ısısı kolaylıkla korunur. Nem yüzde 50'yi aşarsa terin buharlaşması zorlaşır. Vücut ısısı ayarlaması zorlaşır. Beden ısısı artışı tehlikeli hale gelir. Özellikle ani ısı değişiklikleri sağlığımızı çabuk bozar. Hastalıklara davetiye çıkarır.