Gül bulantıyı keser

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 00:00
Gül bulantıyı keser

İÇİNDEKİLER

Gül daha çok romantik bir çiçek olarak bilinse de vücuda faydaları da vardır. Uzmanlar gül çiçeğinin yapraklarını kaynatarak elde edilen çayın bağırsakları rahatlattığını ve bulantıyı kestiğini söylüyor. Ayrıca bademcik ve boğaz iltihaplarını giderir.

Böbrekler için kakao
Kakao, uyarıcı etkisi ile yorgunluğu giderir ve vücuda dinçlik verir. Kalbi kuvvetlendirir. Böbrek hastalıklarında çok faydalıdır; böbrek iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Diyetlere de konan kakaonun fazlası ise zararlıdır.

Karaciğere sarı kantaron
Yüzyıllardır şifalı bitki olarak kullanılan sarı kantaron araştırmalara göre depresyon ve strese bağlı hastalıklara iyi geliyor. Uykusuzluğu gideriyor, iltihapları alıyor. Karaciğere yardımcı olduğu gibi romatizmaya da iyi geliyor.

Güzellik için yer elması
Yer elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Vücut direncini ve cinsel gücü arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Romatizma ve mafsal ağrılarını hafifletir. Aynı zamanda cildi de güzelleştirir.

Börülce tansiyon düşürür
C Vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebze olan börülce, azot ve nişasta da içerir. Göğüs ve akciğere faydalıdır. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Şeker niyetine hünnap
Hünnap bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. Bu sayede kanı temizler, şeker hastalığına karşı faydalıdır. Tansiyonu düşürür. Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır. Hünnap suyu ise kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.

Kediotu rahatlatır
Kediotu kökü temizlendikten sonra parçalanıp kurutularak kullanılır. Kökler kaynatılarak suyu içilir. Esansı baş dönmesi ve heyecanlanmaya karşı faydalıdır. Yatıştırıcı etkisi ile stresi ve spazmları giderir. Sinirsel baş ağrılarına, çarpıntılara iyi gelir.

İshale güvercin kökü
Güvercin otu tropikal iklimlerde yetişen, kısa boylu bir ağaççıktır. Bol miktarda müsilaj, nişasta, acı maddeler ve çeşitli alkaloidler içerir. Bitkinin kuru kökleri suyla kaynatılarak kullanılır. Fazla kullanılmamalıdır. İştah açar. İshal kesici etkisi ile dizanteride faydalıdır.

Dişlere beşparmak otu
Beşparmak otu otu kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa boğaz ve bademcik iltihaplarına karşı faydalı olur. Bu gargara diş etlerini güçlendirir, diş ağrılarını ve iltihaplarını gidermeye de yardımcı olur. Diş ağrılarında kökü çiğnenebilir. Ayrıca cilde de iyi gelir.