Bamya idrar söktürür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2013 Güncelleme 09 Mayıs 2013, 00:00
Bamya idrar söktürür

İÇİNDEKİLER

Bamya mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya, halsizliğe de iyi gelir.

Gelincik uyku hapı gibi
Gelinciğin kullanılan kısımları çiçekleridir. Çiçekler güneşte ve mümkün olduğu kadar çabuk kurutulur. Kaynatılıp içilir. Kurusunun hafif yumuşatıcı ve uyuşturucu bir tesiri vardır. Uykusuzluğu giderir. Şerbeti ise nefes darlığı ve astımda rahatlık verir.

Antibiyotik kudret narı
Kudret narının yüksek oranda antibiyotik etkisi bulunur. İçeriğinde bulunan Lutein ve lycopene tümörün büyümesini engeller. Mide ülserini tedavi eder. Egzama, sedef ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Mide problemleri ve kan şekerinin kontrolü için yaygın olarak kullanılır.

Mide dostu kandil çiçeği
Kandil çiçeği saponin, karoten, acı esans, uçucu yağ, sterol, flavonit ve yapışkan bitki sıvısını içerir. Çayı bedeni güçlendirici toniktir. Sindirim işlemini kolaylaştırır. Gastrit ve onikiparmak bağırsağı ülserlerinin tedavisinde yararlı olur.

Kabak vücudun pasını alır
Bal kabağının alzheimer, erken yaşlanma ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Vücudun 'paslanmasını' önleyen en güçlü antioksidanların birçoğunu içerir. Hem göz hem de beyin sağlığı için de mükemmel bir besin. Aynı zamanda mide dostudur.

Karaciğer ilacı çam ağacı

Çam ağacının kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa diş ağrılarına iyi gelir. Dikenli yaprakları ise kaynatılıp balla içilirse astıma ve karaciğer ağrılarına iyi gelir. Çam filizleri, taze yaprakları kaynatılıp balla içilirse böbrek iltihabı ve kumlarına da iyi gelir.

Böbreğe kırmızı pancar

Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Sinirleri yatıştırır. Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

Öksürük ilacı taflan

Yapraklardan elde edilen taflan suyu öksürük dindirici olarak kullanılır. Solunum yolları ve bronşite karşı da fayda sağlar. Kurutulmuş meyvelerinin tohumlarıysa şeker hastalığına karşı kullanılır. Tâze meyveleri taş düşürücü olarak da kullanılmaktadır.

Şeker niyetine üvez

Özellikle bir şeker olan üvez şeker hastaları rejimi için iyi bir tatlandırıcıdır. Meyveleri ve yaprakları kabız edicidir. Yine meyveleri idrar söktürücü, kadınlarda âdetleri kolaylaştırıcı etkilere sâhiptir. Yapraklarının çayı şeker hastalığına karşı kan şekerini düşürücü olarak kullanılmaktadır. Zararsızdır.