Cilde limon kabuğu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2013 Güncelleme 01 Mayıs 2013, 00:00
Cilde limon kabuğu

İÇİNDEKİLER

C Vitamini deposu olan limonun çiçeklerinden, kabuk ve yapraklarından da faydalanılır. Limon suyu ile gargara yapılırsa ağız iltihaplarına iyi gelir. Limon, kabuklarıyla birlikte banyo suyuna sıkılıp bu su ile banyo yapılırsa cildi canlandırır.

Felce karşı misk çiçeği
Misk çiçeğinin toprak üstü kısımları kaynamış suda demlenerek kullanılır. Sinirleri yatıştırır ve vücudu rahatlatır. Felce karşı faydalıdır. Cilt bozuklukları ve egzamayı gidermeye yardımcı olur. Boğaz ağrısına karşı da yararlıdır.

Ateş düşürücü kızılcık
Kızılcık meyvesi C vitamini açısından çok zengindir. Gazı önler. Ağız yaralarını giderir. Yaprağı ezilip yaraya sürülürse iyileşmesine yardımcı olur. Ağacının kabukları kaynatılarak etkili bir ateş düşürücü elde edilir.

Kadınların ilacı lalede
Lalenin yapraklarından ve saplarından çeşitli hastalıklar için istifade edilir. Lale çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırmak için faydalıdır. Çiçekleri fitil yapılıp rahim ve kadın hastalıklarına karşı kullanılır.

Böbrek kumuna çitlembik
Çitlembik ağacının meyvesi, yaprakları, tohumları ve sakızı kullanılır. Ayak terlemesini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi müshil etkilidir.

Yorgunluğa akasya çayı
Akasya ağacının çiçekleri ve yaprakları kurutularak kullanılır. Akasya çiçeği suda kaynatılarak vücudu rahatlatan ve zihinsel yorgunluğu gideren akasya çayı elde edilir. Yaprakları çok tüketilmemelidir.

Zahter çarpıntı giderir
Dağ kekiği olarak da bilinen zahter uçucu yağ ve tanen içerir. Bitki çiçekleriyle birlikte toplanıp kurutulduktan sonra toz haline getirilip çay ya da kahvesi yapılır. Kalp çarpıntısını giderir ve sinirleri kuvvetlendirir. Hamilelere tavsiye edilmez.

Baş ağrısına badem
Bademin içinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunur. Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Badem yağı ise hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.

Romatizmaya ekinezya
Ekinezya zengin mineral içeriğiyle tam bir şifa kaynağıdır. Bu özelliğiyle ekinezya soğuk algınlığı, grip ile nezle, üst solunum yolları hastalıklarında, vücudun savunma sistemini güçlendirir. İltihaplı romatizmaya ilaç olur. Deride meydana gelen alerjik hastalıkları iyileştirir.