Halsizliğin ilacı bamya

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 00:00
Halsizliğin ilacı bamya

İÇİNDEKİLER

100 gram bamya günlük magnezyum ihtiyacımızın 3'te 1'ini, yüzde 10'dan fazla miktarda da demir ihtiyacımızı karşılıyor. Halsizliğe bire bir gelen bamya mide-bağırsakları çalıştırır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içildiğinde göğsü rahatlatır ve yumuşatır. Sindirim sistemine faydalıdır.

Ağrı kesici karanfil
Karanfil içerdiği vitamin ve minerallerle ağrıları dindiriyor. Mikropları öldüren karanfil, sinirleri uyarıyor, hazmı kolaylaştırıyor, koku gideriyor ve iştah açıyor. Karanfil yağı da diş hekimliğinde antiseptik özelliği ile dikkat çekiyor.

İğde çiçeği güç verir
İğde çiçeği meyveleri, organik asitler, B, C ve E vitaminleri ile birçok mineral bakımından zengin. Kabızlık yaşayanlarda etkilidir. Vücuda kuvvet verir ve antiseptik özelliği bulunur. C vitamini deposu olduğu için grip gibi hastalıklarda tüketilmesi önerilir.

Öksürüğe ebegümeci
Göğsü yumuşatan ebegümeci öksürüğü kesiyor. Mide bulantısı ve kusmaları önlüyor. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık veriyor. Boğaz ve bademcik iltihaplarını gideriyor. Dişeti hastalıklarına, astımlılara ve bronşite iyi geliyor.

Terlemeye çitlembik
Her yıl yaprak döken bir ağaç cinsi olan çitlembikin meyveleri kullanılır. Bu bitki yaraları tedavi etmekte etkilidir. Mide ağrılarını dindirir ve göğüs ağrısına iyi gelir. Ayrıca ayak terlemelerini önler. Böbrek kumlarının dökülmesine de yardımcı olur.

Defne ateş düşürür
Yemek ve soslarda kullanılan defnenin sağlığa faydaları da bir hayli fazla: Terletir, ateşi düşürür. Vücudu rahatlatır. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Defne ağacının yaprağı, antiseptik ve anti-bakteriyel içeriğinden dolayı iyileştirici bir güç içerir.

Şekeri olana acı bakla
Şeker hastalığına karşı kullanılan acı baklanın tohumlarının idrar söktürücü, kan temizleyici ve kurt düşürücü etkisi vardır. Böbrek iltihabını giderir. Vücutta biriken tuzu atar. Romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarını keser. Albümin miktarını düşürür.

Kimyon tansiyon düşürür
İştah açan kimyon, yüksek tansiyonu düşürür, hazımsızlığı giderir. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Hava yutmayı engeller. Sinirleri yatıştırır. Sinirsel baş dönmelerini keser. Anne sütünü artırır. Regl kanamalarını düzene sokar.

Anason iştah açıyor
Ana yurdu Mısır olan anason bitkisinin baharlı tohumu yiyecekiçecek sektöründe kullanılır. Anason yağı sinir sistemi uyarıcısıdır. Anason bitkisi iştahsızlığı giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söker. İdrar artırır. Migreni keser. Astım, nefes darlığı ve bronşitte görülen sikayetleri giderir. Sinirleri yatıştırır.