Burçak kalbi korur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2013 Güncelleme 14 Nisan 2013, 00:00
Burçak kalbi korur

İÇİNDEKİLER

Burçak tohumu kurutulup toz haline getirildikten sonra çeşitli ilaç yapımında kullanılır. İdrar söktürücüdür. Kalbi güçlendirir ve kalp hastalıklarına karşı korur. Taneleri isilik ve mayasıla iyi gelir. Unundan yapılan helva, zayıf vücutlara kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır.

Kansızlığa centiyane
Centiyane bitkisinde pektin, tanen, çeşitli alkaloitler, yağ ve şeker bulunur. Mide ve tükürük salgılarını arttırır ve hazmı kolaylaştırır. Mide şikayetlerini azaltır. İdrar söktürür. Kas kramplarını çözer. Ateş düşürücüdür. Kansızlıkta faydalıdır. Vücuda kuvvet verir.

Karaciğere kereviz
Kereviz kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Kanı temizler. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltır. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür.

Sindirim için kara lahana
Kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Kansere karşı korur.

Kansere kondurango

Kondurango Güney Amerika'da yüksek kesimlerde yetişen bir ağaçtır. Gövde kabukları kurutularak ilaç olarak kullanılır. Antioksidan ve anti bakteriyel etkilere sahiptir. Kanser hücrelerini yok edici etkileri bulunmaktadır. Mide rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Temizlikçi kuşburnu
Kuşburnu başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin içerir. Gözlere kuvvet verir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Vücuttaki atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kansere karşı iyi bir koruyucudur.

Ağrı kesici kestane
Kestane bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Kestanenin kabukları haşlanıp suyu içilirse sinirleri yatıştırır ve baş ağrısını keser.

Antidepresan çarkıfelek
Mavi renkte çiçekler açan çarkıfelek, Latince'de pasiflora olarak bilinir. Pasiflorin, flavonlar, viteksin, cumarin gibi bileşikler içerir. Spazm çözücü, sakinleştirici ve uyuturucu etkileri vardır. Sinirsel rahatsızlıklara karşı faydalıdır. Gerginliği ve endişeyi giderir. Parkinson şikayetlerini azaltır.

Aşkın sırrı çakşır otunda
Çakşır otu bilinen en güçlü afrodizyaklardandır. Cinsel gücü ve isteği arttırıcı özelliklerinden dolayı cinsel isteksizlik tedavisi için faydalıdır. Ayrıca sperm sayısı ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur.