DÜZENLİ ÜÇ ÖĞÜN YEMEK ŞART
15 günlük süreçte; kırmızı et, tavuk, hindi, balık ve deniz ürünlerinden normal porsiyonlarda yiyeceksiniz. Bol miktarda sebze, yumurta, peynir ve fındık tüketeceksiniz. Salatalarınızda zeytinyağı kullanacaksınız. Her gün üç öğün düzenli yiyeceksiniz, akşam yemeğinden sonra tatlı yiyebilirsiniz. Bol bol su içeceksiniz.
BUNLAR YASAK
Ciğer, kaburga, yağlı etler, kanat ve but (hindi/tavuk), krem peynir, pancar, havuç, mısır, patates, yer elması, elma, şeftali, armut, greyfurt da dahil her çeşit meyve ilk iki hafta boyunca yasak. Ekmek, pilav, makarna, yulaf ve kek gibi nişasta ve karbonhidratlı ürünlerden uzak durun. Yoğurt ve süt de dahil tüm süt ürünleri yasak. İlk 2 hafta sonunda elma, armut, şeftali gibi meyveleri günde bir adet yiyebilir ve kahvaltıya 1 dilim tahıllı ekmek ekleyebilirsiniz.
İLK 15 GÜN
SABAH
150 ml. sebze suyu kokteyli
Taze baharatlar ve mantarla yapılmış omlet
2 dilim dana jambon
Kafeinsiz kahve veya çay, yağsız süt ve tatlandırıcı.
ÖĞLEDEN ÖNCE
Bir parça az yağlı peynir
ÖĞLE
Elma sirkesi ve sızma zeytinyağlı marul salatası ve dilim dilim kesildikten sonra ızgarada pişirilmiş tavuk göğsü
İKİNDİ
1 salatalığı üzerine az yağlı inek peyniri sürerek yiyin.
AKŞAM
Buharda pişirilmiş brokoli, karnabahar ve ızgara domatesle birlikte ızgara biftek
SON 15 GÜN
SABAH
1 kase meyveli yoğurt
ÖĞLEDEN ÖNCE
1 porsiyon hellim ızgara
ÖĞLE
Tavuk salatası (Limonlu, zeytinyağlı ve mutlaka domates ile salatalık eklenmiş)
İKİNDİ
1 porsiyon meyve
AKŞAM
Izgara et, haşlama sebze
1 kase yağsız yoğurt
SEBZE KOKTEYLİ TARİFİ
30 gr salatalık
30 gr kereviz
2 yeşil salata yaprağı
1 orta boy soğan
5-6 adet içi biberli yeşil zeytin
1 domates
1 çay kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağı
Sebzeleri yıkayıp soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kaynar tuzlu suya batırıp çıkarın ve soğuk suya tutun. Daha sonra içine salata yaprağı döşenmiş bir kokteyl bardağına sebzeleri yerleştirin. Halka halka doğranmış soğan ve zeytinleri ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı ketçap gezdirin. Bir başka kapta yağ, sirke, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
YARIN: MEGAN FOX DiYETi