Burçak kalbe iyi gelir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2013 Güncelleme 19 Şubat 2013, 00:00
Burçak kalbe iyi gelir

İÇİNDEKİLER

Burçak tohumu kurutulup toz haline getirildikten sonra çeşitli ilaç yapımında kullanılır. İdrar söktürücüdür. Kalbi güçlendirir ve kalp hastalıklarına karşı korur. Taneleri isilik ve mayasıla iyi gelir. Unundan yapılan helva zayıf vücutlara kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır.

CENTİYANE ATEŞ ALIR
Centiyane bitkisinde pektin, tanen, çeşitli alkaloitler, yağ ve şeker bulunur. Mide ve tükürük salgılarını arttırır ve hazmı kolaylaştırır. Mide şikayetlerini azaltır. İdrar söktürür. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kas kramplarını çözer. Ateş düşürücüdür. Kansızlıkta faydalıdır. Vücuda kuvvet verir.

HAVUÇ VÜCUDU TEMİZLER
Havuç gözlere iyi gelmesiyle bilinir. Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşüren havuç, kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir.

SAĞLAM SİNİR İÇİN KARABİBER
Dünyada en çok kullanılan baharat olan karabiber sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. Sindirim sistemindeki mikropları öldürür. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir ve kansızlığa karşı faydalıdır.

HİPERTANSİYONA KEREVİZ
Kereviz kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Kanı temizler. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltır. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür.

KANSERE KONDURANGO
Kondurango Güney Amerika'da yüksek kesimlerde yetişen bir ağaçtır. Gövde kabukları kurutularak ilaç olarak kullanılır. Antioksidan ve anti bakteriyel etkilere sahiptir. Kanser hücrelerini yok edici etkileri de bulunmaktadır.

KUŞBURNU GÖZE KUVVET
Kuşburnu başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin ve mineral içeren çok besleyici bir besindir. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kanserden korur.

ANTİDEPRESAN ÇARKIFELEK
Mavi renkte çiçekler açan çarkıfelek, Latince'de pasiflora olarak bilinir. Spazm çözücü, sakinleştirici ve uyutucu etkileri vardır. Sakinleştirici etkileri ile sara gibi sinirsel rahatsızlıklarda ve uykusuzluğa karşı faydalıdır. Gerginliği ve endişeyi giderir. Parkinson hastalığı şikayetlerini azaltır.

ÇAKŞIR OTU AŞIK EDER
Çakşır otu bilinen en güçlü afrodizyaklardandır. Cinsel gücü ve isteği arttırıcı özelliklerinden dolayı cinsel isteksizlik tedavisi için faydalıdır. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Kasları kuvvetlendirir ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Sinirleri rahatlatır.