Yaşlanma karşıtı pazı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 00:00
Yaşlanma karşıtı pazı

İÇİNDEKİLER

İçerisinde yaşlanma karşıtı "karotenoid" maddesi bulunan pazı, göz sağlığını koruyor. Uzmanlar, kansızlığa iyi gelen bu sebzenin, vücuda kuvvet verdiğini söylüyor. Mucize sebzenin özellikle çocuklar tarafından haftada bir kez yenilmesi gerektiği kaydediliyor.

Dişli vitamin mango
C vitamini, özellikle soğuk algınlığı vakalarının sıklıkla görüldüğü kış aylarında hayati önem taşıyor. Doğal ilaç etkisi yapan mango, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 96'sını karşılıyor. Diş eti kanamasına karşı koruyan mango, vücut direncini de arttırıyor.

Peynir gibi cilt mümkün
Lor peyniri, kadınların güzelliğine güzellik katıyor. İçeriğinde bol miktarda kalsiyum bulunan bu besin, cilt sağlığına ve saça çok iyi geliyor. Doktorlar, kaşıntı sorunlarını da gideren lor peynirinin her gün düzenli olarak tüketilmesini öneriyor.

Ülsere meyan kökü
Tam 15 dakika kaynatılıp, süzülen meyan kökü, hastalıkları kökünden söküyor! Yemekten sonra 1 bardak içilen meyan kökü çayı, mide ülseri şikayetlerini yüzde 45 oranında azaltıyor. Meyan kökünün öksürük ve gribal enfeksiyona da iyileştirici etki yaptığı belirtiliyor.

Yaprak mucizesi...
Çağın hastalığı haline gelen kalp ve damar hastalıklarına zeytin yaprağı derman oluyor. 2 çay kaşığı zeytin yaprağının sıcak suda 10 dakika bekletilip, suyunun içilmesi, kan akışını hızlandırıyor. Bu nedenle bu bitki çayının, günde bir kere içilmesi tavsiye ediliyor.

Sindirim sorununa hatmi
Günde 2 bardak içilen hatmi bitkisinin çayı, sindirim sistemini düzenliyor. Kabızlık problemini ortadan kaldıran hatmi, boğaz ağrılarının tedavisinde de kullanılıyor. Ayrıca idrar söktürücü etki yaparak, kişiyi rahatlatıyor.

Şeker hastasına pelin otu
Uzmanlar, pelin otunun faydalarını saymakla bitiremiyor. Vitamin kaynağı bu ot, kadınların adet dönemini düzenliyor. Çay olarak tüketilen pelin otu, kan şekerini düşürdüğü gibi yüksek ateş durumunda da iyileştirici bir rol üstleniyor.

Tansiyon düşmanı
Şifayı doğada arayanlar için önemli bir bilgiye ulaşıldı. "Hibuskus" bitkisinin, hücre yenileyerek kansere karşı savaştığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, C vitamini içeren bu bitkinin, yüksek tansiyonu düşürdüğüne ve kireçlenme riskini azalttığına dikkat çekiyor.

Tiryakilere karanfil
Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erdem Yeşilada, sigarayı bırakmak isteyenler için önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Yeşilada, "Karanfil tomurcukları ile hazırlanan çay, vücutta biriken nikotinin vücuttan hızla atılmasını sağlar" ifadesini kullandı.