Kansere veda

Kanser kabusu sona eriyor! 10 yıl içinde kanser ölümcül olmaktan çıkacak. DNA dizimi ile kanserli tümörler bulunup, yok edilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2013 Güncelleme 30 Ocak 2013, 00:00
Kansere veda

İÇİNDEKİLER

Tedavisi olmayan hastalıkların başında gelen kansere, 10 yıl içinde veda edeceğiz! Son dönemde tüm dünyada kanser vakalarının çığ gibi artması üzerine bilimadamları çalışmalarını hızlandırdı. Kanser teşhisi ve tedavisi konusunda önemli aşamalar kaydeden bilimadamları, insanoğluna müjdeli haberi verdi.

ÇIĞIR AÇACAK YÖNTEM
Buna göre; kanser 10 yıl içinde ölümcül bir hastalıktan çok kontrol altına alınabilir bir vaka olacak. Bilimadamları kişisel tedavide çığır açacak yeni bir radikal teknik geliştirmeye yakın olduklarını açıkladı. 5 veya 10 yılda DNA dizimi ile her kanser hastasının tümörleri bulunup, tedavi edilecek. Doktorlar kansere veda etmek için özel bir tedavi yöntemine yakın oldularına inanıyor. Bu yıl Londra Tümör Belirleme Birimi tarafından başlatılan çalışmayla teşhis, izleme ve tedavide yeni bir yol izlenecek. Yeni yöntemle her hastaya özel tedavi uygulanacak.

'BİLİM KURGU DEĞİL'
Teşhis ve tedavide genetik yapı önem kazanacak. Bu yeni tekniklerin, hastaların yaşam sürelerini uzatacağına inanılıyor. Kanser Merkezi'nin Müdürü Prof. Alan Ashworth, "Bunların hiçbiri bilim kurgu romanı değil. 5-10 yıl içinde kanser tedavisi rutin bir uygulama olacak. Bizim amacımız da bunu getirmek" dedi.

KEMOTERAPİ ESKİ MODA
Bütün kanserler için planlanan tedavide kesin sonuç hedefleyen bilimadamları umut verici konuşuyor: "Kanserli hücreleri bulup, tek tek DNA'sını değiştireceğiz. Bu sayede kanserli hücreleri yok edeceğiz. 10 yıl içinde kanser ölümcül olmaktan çıkacak. Hastalar ölümü beklemeyecek." Araştırmacılar ayrıca kansere karşı dirençli ilaçlar da geliştirmeye çalışıyor. Prof. Ashworth, eski moda kemoterapiyi gündemlerinden çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.