Yorgunluğa karadut

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2013 Güncelleme 14 Ocak 2013, 00:44
Yorgunluğa karadut

İÇİNDEKİLER

KALP İLACI AVOKADO
Enerji değeri yüksek bir meyve olan avokado yağ ve protein açısından da oldukça zengindir. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp ve damar sağlığı
açısından da yararlıdır.


PANKREASA PATLICAN
Kalori
değeri düşük bir besin olan patlıcan sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve
pankreasın çalışmasını düzenler.


TÜMÖR DÜŞMANI ALOE VERA
Aloe
Vera besin değeri yüksek bir bitkidir. Vücudu kuvvetlendirir. Deri iltihabı, güneş yanıkları, ve egzamada faydalıdır. Cilt bakımı için de kullanılan aloe vera, yıpranmış ciltleri nemlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi ur, tümör gibi zararlı oluşumların yok edilmesini destekler.

SİNDİRİME KARABİBER
Karabiber
dünyada en çok kullanılan baharatlardan biridir. Sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürücü etkisi ile kabızlığı önlemede yararlıdır.

YORGUNLUĞA KARADUT
Karadut,
kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminleriniyle sürekli kendini yorgun hisseden ya da en ufak bir fiziksel aktivite yaptığı anda son derece yorgun bitkin düşen kişiler için tam bir enerji deposudur. Ayrıca yaşlanmayı da geciktirir.

KABIZLIĞA YULAF ÇAYI
B
grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı arttırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi rahatlatır.

CİLT KREMİ ZAMBAK
Beyaz
zambak çiçeği tıbbi amaçla kullanılan türüdür. Yağı, kırışıklıkları gidermek üzere, cilt bakımı için kullanılır. Cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesini sağlar. Bu özelliği nedeniyle cilt kremlerinde kullanılır.

DAMARLAR İÇİN NOHUT
Nohut
bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler.

MİDE DOSTU KAKULE
Kakulenin
içeriğinde sineol, terpineol ve asetat vardır. Araştırmalara göre mide için faydalıdır. Mide gazlarını giderir, gastrit ve ülsere iyi gelir. Reflüyü önler. Midede olan şişkinlikleri alır, yanma ve ekşimelere karşı faydalıdır.