Astıma dişotu iyi gelir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2013 Güncelleme 03 Ocak 2013, 00:00
Astıma dişotu iyi gelir

İÇİNDEKİLER

Diş otunun meyvesi suda kaynatıldıktan sonra elde edilen su içilerek kullanılır. Damar genişletici ve spazm çözücüdür. Böbrek taşlarını düşürür. Astım ve bronşitte faydalıdır. Astım şikayetlerini azaltmasının yanında astım nöbetlerini de önleyici etkiye sahiptir. Kalbi kuvvetlendirir.

Antibiyotik hidrastis
Hidrastis bitkisinin kök ve kök sapları kaynar suda demlenerek dahili ya da harici olarak kullanılır. Mantar şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Antibiyotik ve anti bakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır.

Prostata hazanbel
Hazanbel bitkisinin ilaç olarak kökü kullanılır. Kökü, kereviz tohumu ile kaynatılıp balla karıştırılarak yenirse prostata karşı faydalı olur. Baş, boğaz ve bademcik ağrılarına iyi gelir. Vücut direncini arttırır ve kansızlığı giderir. Nefes darlığı ve öksürükte faydalıdır.

Egzamaya dulaptalotu
Dulaptalotu çeşitli flavonlar ve zehirli bileşikler içerir. Bütün bitki oldukça zehirlidir. Bu nedenle dahilen kullanılmamalıdır. Onun yerine kabukları kullanılır. Egzama gibi cilt hastalıkları ile arpacığa karşı etkilidir. Romatizma olan bölgeye sürülürse romatizma ağrılarını hafifletir.

Boğaz için kayışkıran
Kayışkıran otu güçlü bir idrar söktürücüdür. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır. Boğaz ağrılarını giderir. Egzamaya iyi gelir.

Havacıva balgam söker
Havacıva otunun kökleri kurutulduktan sonra kaynatılarak çayı hazırlanır. Çiçekler ve tohumları da kullanılır. Çayı günde 3 bardak içilirse balgam söktürücü olarak faydası görülür. İdrar ve balgam söktürür. Bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Ağrıları giderir.