Soluk veren besinler

Astım 7'den 70'e herkesi vurabilen bir hastalık. Nefesleri kesen bu rahatsızlığın devası ise yine mutfakta

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2012 Güncelleme 27 Aralık 2012, 00:00
Soluk veren besinler

İÇİNDEKİLER

Solunum güçlüğüne neden olan astımı alerji, akciğer hastalığı, ve ruhsal olaylar tetikleyebilir. Bazen sebebi ev tozları bile olur. Astımın nedeni genellikle birden fazla olduğundan bağışıklık sağlama çabaları etkisiz kalmaktadır. Bunun yerine ilaç tedavisi ve astımı hafifletici ve etkilerini giderici bir beslenme düzeni kurmak gerekir.

ÇiKOLATA
İçerisinde kafein olan her şey astımdan kurtulmada yardımcı olmaktadır. Buna çikolatanın yanında kahve de dahildir.

DOMATES
Her gün 3 porsiyon (250 gram) domates astım krizleri, göğüs hırlaması, bronşiyal spazmları ortadan kaldırıyor.

ISIRGAN OTU
Kökünün ve yapraklarını hem suyunu çıkararak hem de çay gibi hazırlayıp tüketmek akciğer kanallarını açmaya ve bronşlara faydalı oluyor.

ELMA
Astımın önlenmesinde özellikle elmada bulunan 'antosiyanin' ve 'ploridzin' isimli flavonoidler etkili oluyorlar.

ADAÇAYI
Astım için yararlıdır. 1 tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı kaynar suda iki dakika kaynatılır. 10 dakika demlenir. Süzülüp günde 2-3 bardak içilir.

MEYANKÖKÜ
Meyankökünün çayı boğazları yumuşatma özelliği gösterir. Bu yüzden astım için tavsiye edilmektedir.

LAHANA
10 adet lahana yaprağı, yarım litre suda 15 dakika kaynatılır. 6 çorba kaşığı süzme bal ilave edilip karıştırılır. Her gün yarım çay bardağı içilir. Kereviz yaprağı da aynı metotla tüketilebilir.

DiKKAT EDiN
Kişinin astım nöbetlerine alerjik nedenler sebep oluyorsa bu ortamın tamamen izole edilmesi gerekmektedir. Aşırı tedirginliklerden, üzüntü verebilecek duygusal sorunlarda elden geldiğince uzak durulmalıdır. Fazla kilo da astım için olumsuz etkenlerdendir. Sigara içmemeli hatta sigara içilen ortamlarda da bulunulmamalıdır.