Kediotu rahatlatır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2012 Güncelleme 27 Aralık 2012, 00:00
Kediotu rahatlatır

İÇİNDEKİLER

Kediotu kökü temizlendikten sonra kurutularak kullanılır. Parçalanmış kökler kaynatılarak suyu içilir. Kökünden elde edilen esans baş dönmesinde faydalıdır. Sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etki gösterir. Yatıştırıcı etkisi ile stresi ve spazmları giderir. Sinirsel baş ağrılarına iyi gelir.

İshale güvercin kökü
Güvercin otu tropikal iklimlerde yetişen, kısa boylu bir ağaççıktır. Nişasta, ve çeşitli alkaloidler içerir. Bitkinin kurutulan kökleri kaynatılarak kullanılır. Çok kullanmamak gerekir. İştah açar. İshal kesici etkisi ile dizanteride faydalıdır.

Prostat ilacı kebabe
Kebabenin meyveleri kurutulup toz haline getirildikten sonra hem baharat olarak hem de ilaç niyetine kullanılır. Çayı hazırlanabilir. Mikrop öldürücü etkisi ile mide ve idrar yolu hastalıklarında faydalıdır. Prostat büyümesine ve iltihabına karşı etkilidir.

Depresyon ilacı oğul otu
Oğul otunun yaprakları kurutulduktan sonra demlenerek hazırlanan çayı içilebilir. Stresi azaltan oğul otu migren, baş ağrısı, uykusuzluk, sara ve sinir krizlerinde faydalı olur. İnsanı ferahlatarak depresyonu giderir.

Pişiklere kibrit otu
Kibrit otunun başakları kurutulduktan sonra sporları toz haline getirilerek kullanılır. Bebek pişiklerini iyileştirmeye yardımcı olur. Mesane iltihaplarını giderir. Romatizma ve gut şikayetlerine karşı faydalıdır. Sporlar dışındaki kısımları zehirlidir.

Karaciğere barut kabuğu
Barut ağacının dallarının kabukları 1 yıl bekletildikten sonra toz haline getirilerek suda kaynatılıp çayı yapılır. Spazm çözücüdür. Sarılık, siroz gibi karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Gut ve hemoroit şikayetlerine karşı da etkilidir.

Dalak için koyun otu
Koyun otunun toprak üstü kısımları suda kaynatılarak çayı hazırlanır. Fıtık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Romatizma, karaciğer ve dalak hastalıklarına iyi gelir. Böbrek rahatsızlıklarını giderir. Hazımsızlığı giderir. Ağız ve boğaz iltihaplarına karşı da faydalıdır.

Dişlere beşparmak
Beşparmak otu kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarına karşı faydalı olur. Bu gargara diş etini güçlendirir, diş ağrılarını ve iltihaplarını gidermeye de yardımcı olur. Çiçekleri haşlanarak cildi yumuşatmak ve ciltte oluşan lekeleri çıkarmak için kullanılır.

Cilde kırlangıç otu
Kırlangıç otunun toprak üstü kısımları suda demlenerek çayı hazırlanır. Bitkinin özsuyu da kullanılabilir. Sütü cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Siğil ve nasır şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Öksürüğü azaltır. Yatıştırıcı etkilere sahiptir.