Kansere kondurango

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2012 Güncelleme 25 Aralık 2012, 00:05
Kansere kondurango

İÇİNDEKİLER

LADEN ÖKSÜRÜĞÜ KESER
Laden otunun yaprakları kaynatılmış suda demlenerek çayı yapılabilir. Alerjiye ve cilt hastalıklarına karşı haricen de kullanılabilir. Kabız edici etkileri vardır. Balgam söktürücüdür. Öksürüğe ve solunum yolu şikayetlerine iyi gelir.

İSHALE KARŞI AYLANDIZ
Aylandız ağacının yaprakları kaynatılarak kullanılır. Çayı, özellikle ishal ve kanlı ishalde kabız edici etkisi için kullanılır. Spazm çözücüdür. Ateş düşürücü ve kusturucu etkiye sahiptir. Fazla kullanıldığında zehirlenmelere neden olabilir.

İLTİHABA KAYIŞKIRAN
Kayışkıran otunun kökleri dilimlenerek ya da bütün olarak kurutulduktan sonra kaynar suda demlenerek çay gibi içilir.Güçlü bir idrar söktürücüdür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur.

ROMATİZMAYA AYAK OTU
Ayak 1 metre kadar boyunda, ince, otsu bir bitkidir. Toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. En önemli etkisi romatizma ağrılarını azaltmasıdır. Ayrıca, kanı temizleyici, terletici ve idrar söktürücü etkilere sahiptir.

MİGRENE AVŞAR OTU
Avşar otunun kökleri kurutulup toz haline getirildikten sonra suya katılarak kullanılır. Öksürüğü keser ve balgamı söktürür. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile baş ağrısı ve migren şikayetlerini azaltmakta faydalı olabilir.

HERCAİ DAMARI KORUR
Genelde süs bitkisi olarak kullanılan hercai menekşenin toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek çayı içilebilir. İdrar yollarındaki iltihaplara karşı faydalıdır. Damar sertliğine karşı koruyucudur.

KANSERE KONDURANGO
Kondurango ağacının gövde kabukları kurutularak kullanılır. En yaygın kullanım alanı iştahsızlık, mide ve sindirim sorunlarına karşıdır. Kansere karşı tedaviyi destekleyici olarak da kullanılır. Antioksidan ve anti bakteriyel etkilere sahiptir.

EGZAMA İLACI KROTON
Kroton,
anavatanı Hindistan olan küçük bir ağaçtır. Tohumlarından elde edilen kroton yağı kuvvetli ve tahriş edici bir müshildir. Romatizma ve deri mantarlarına karşı kullanılabilir. Zehirli olduğu için doktor kontrolü lazımdır.

GÜVEY FENERİ RAHATLATIR
Güvey fenerinin yaprakları ve meyveleri kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılır. Meyveleri taze olarak da tüketilebilir. Bağırsak kurtlarını düşürür. Sakinleştirici ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Yeşil kısmı zehirlidir.