Ayaş taş döktürüyor

Ayaş Kaplıcaları, vücudu temizlediği gibi romatizma ve mideye iyi geliyor. Şifalı su böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2012 Güncelleme 24 Kasım 2012, 00:00
Ayaş taş döktürüyor

İÇİNDEKİLER

Dünyada bir benzerine daha rastlanmayan Ankara Ayaş Kaplıcaları sağlık garantisi veriyor! 116 yıldır şifa dağıtan kaplıca ve içmeler, hem içme hem de banyo olarak kullanılıyor. Kaplıca suyu karbondioksit ve çeşitli mineraller içermesi ile öne çıkarken, suyun sıcaklığı 51 santigrat dereceye kadar yükseliyor.

ROMATİZMANIN İLACI
Tarihin çok eski derinliklerinden bugüne kadar şifalı etkileri bilinerek insanlar tarafından kullanılan suyun sırrı sıcaklığında ve içindeki minerallerinde gizli. Şifalı suları, vücuttaki hucreleri yenileyerek vücut direncini güçlendiriyor. İçme suyu olarak kullanıldığında ise börek taşlarını düşürüyor ve idrar söktürüyor. Binbir derde deva olan suyun radyoaktif etkisi ise kilo sorunu yaşayanlara derman oluyor. Kaplıca suyu soğutularak içildiğinde yağ hücrelerini eritiyor. Termal sular idrar yolları iltihabından romatizmaya, kireçlenmeden, spor sakatlıklarının tedavisine, mide, bağırsak ve karaciğer tembelliğinden safra kesesine, siyatiğe ve daha birçok hastalığa iyi geliyor. İçme ile birlikte banyo tedavisi ise bağırsak ve mide hastalarına şifa sağlıyor.

İÇİNİZİ TEMİZLEYİN

Ayaş'taki içmeler Türkiye'nin dört bir yanından ilgi görüyor. Yerleşik geleneğe göre kaplıcada 3 gün kalınması gerekiyor. Alınan banyolar ve içilen sular sayesinde, yörede söylenen bir deyimle, insan yeniden zindelik kazanıp, içi dışı kalaylanmış kap gibi temiz olarak evine dönüyor.

BİLİMSEL OLARAK EŞİ BENZERİ YOK

Kaplıca ve içmeceler 1935 yılından bu yana özel bir şirketin yönetiminde hizmet veriyor. Kaplıcanın sularını bilimsel açıdan inceleyen araştırmacılar, bu suların yalnız Türkiye'de değil, bütün Ortadoğu'da bulunmayan eşsiz bir şifa kaynağı olduğunu belirtiyor.