Patlamış mısır kanseri yener

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2012 Güncelleme 16 Ekim 2012, 00:38
Patlamış mısır kanseri yener

İÇİNDEKİLER

YAPILAN araştırmalara göre patlamış mısırın kanseri yenmede büyük bir etkisi var. Mısırın poliferol denilen maddeyi içerdiği hatta bol miktarda içerdiğini söyleyen uzmanlar bu maddenin kanseri yenmekte ve önlemekte büyük rol oynadığını belirtiyor. Poliferol aynı zamanda kalp hastalıklarının önlenmesinde de önemli bir etken.

ERKEK ADAMIN YALANI OLMAZ
Alman bilim adamlarının yaptığı araştırma, saldırganlığı artırdığı bilinen testosteronun dürüstlüğe yönlendirdiğini gösterdi. Araştırma sonucu testosteronun kendine saygı, dürüstlük ve kişinin kendisiyle ilgili olumlu etki bırakma isteğini artırdığını belirten uzmanlar, daha sert erkeklerin daha dürüst olduğunu ortaya koydu.

YEŞİL BİBER GENÇLEŞTİRİYOR
Daha önce kalp hastalıklarına karşı vücudu koruduğu ortaya çıkan yeşil biberin içerdiği zengin vitamin sayesinde bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiği kanıtlanmıştı. Bilim adamları son yaptıkları araştırmalarda ise yeşil biberin antioksidan özelliğiyle yaşlanmayı geciktirdiğini de belirlendi.

AŞIRI KİLOLARA BEYİN AMELİYATI
Uzmanlar aşırı şişmanlıkla mücadelede son çare olarak başvurulan 'obezite cerrahisi' yöntemlerine yakın bir gelecekte başvuracaklarını söylüyor. Buna göre insanların açlıklarını bastırmak için beyinde yemeyi tetikleyen alanlara cerrahi müdahaleyle baskı uygulanacak. Böylelikle kişinin yeme hissi normal seviyelere indirilecek.