TIP yalanları

13 doktor bir araya geldi ve endüstriyel tıbbın, insan hayatına zorla soktuğu yalanları toplayıp bir kitap haline getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2012 Güncelleme 03 Temmuz 2012, 00:00
TIP yalanları

İÇİNDEKİLER

Sağlık sektöründe her geçen gün çıkan bir yenilik, bildiğimiz eski doğruları bir anda bize unutturuyor. Yeni gelişmeler beraberinde ise "Acaba hangi ilaç, hangi tedavi ve teşhis doğru?" sorusunu beraberinde getiriyor. Bu zorluğun farkına varan 13 doktor "Tıp Bu Değil" adlı kitapta, tıbbın insanların sağlıklı yaşamasına değil, tedavisine yönelmesinin sakıncaları yazdı. İşte o saptamalardan bazıları: Ahmet Aydın: Yüksek kolesterolün kalp krizi yaptığı iddiasıyla insanlar kandırıldı. Oysa ünlü tıp dergisi New England Journal of Medicine'de bir araştırma gösterdi ki kolesterolü yüksek olan da olmayan da kriz geçiriyor.

HERKESE CHECK-UP
Ali Rıza Üçer: Son 10 yılda hastanelere yatan sayısı iki kat arttı. Özel hastanelere yatanların sayısı ise beş kat yükseldi. OECD ülkeleri arasında en yüksek sezaryen oranı yüzde 46 ile bizde. Dr. Osman Elbek: Her keseye, her sınıfa, her kimliğe yönelik geliştirilen paket check-up'lar bir "ikna yöntemi" olarak hayatımıza girdi. Sağlam olan insanlar, hasta olduklarına inandırıldı.