Karaciğere mor etki

Kokusuyla insanı mest eden lavanta, hastalıklardan koruduğu karaciğerin düzenli çalışmasını sağlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2012 Güncelleme 07 Ocak 2012, 00:00
Karaciğere mor etki

İÇİNDEKİLER

LAVANTA
Lavanta, kokusu, rengi, kadifemsi yapısı ile bize yüzyıllardır şifa dağıtır. Lavanta, cilt ve saç sorunlarının vazgeçilmez dostu olarak hemen hemen bir çok kozmetik ürününün içeriğinde yer alır.

SAĞLIK DEPOSU
Çünkü özellikle akne, sivilce, egzama, yara ve saçlı deride aşırı yağlanma, dökülme gibi durumlarda kullanıldığında olumlu etki yaratır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olan lavanta, karaciğer yetmezliği, hepatit B ve C, sarılık gibi hastalıklarda da faydalı olduğu ispatlanmıştır. Ancak alkol kullananlar, hamileler ve emziren anneler lavanta kullanmamalıdır.

STRESi YOK EDER
Lavanta yağı ile dairesel yapılan masajlar, ağrılar ve depresyonla ilgili aşırı sinirlilik durumlarında yatıştırıcı etkiye sahip. Uykusuzluk halini de azaltan lavantayı yastıkların içerisine koyarsanız, rahat bir uyku uyumanıza ortam hazırlamış olursunuz. Aşırı lavanta yağı kullanımı zehirlenmelere ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği için günde 5- 6 damladan fazla almamak gerekir.

* * *
VİAGRA'YA RAKİP
KEKİK
İçerdiği mineraller sayesinde vücuttaki yağların azalmasına yardımcı olan kekik, insanda tam bir afrodizyak etki yaratıyor

Kekik evimizin vazgeçilmez baharatı ve şifa deposu olarak sofralarımızda daima en başta gelir. Sağlık ve estetiğimiz için vazgeçilmez olan bu bitki doğru şekilde kullanıldığında tedavi edici yapısı önem kazanır. İçeriğinde bulunan karvakrol ve timol maddesinin antiseptik ayrıca güçlendirici etkisi ile virüs ve bakterilere karşı önemli bir koruyucu olarak karşımıza çıkar. İdrar söktürücü yapısıyla vücuttaki yağların çözülmesine ve kilo vermeye yardımcı. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırdığı için metabolizmayı dengeler. Özellikle mide sorununuz yoksa tarçınla birlikte sabahları kullanıldığında kan şekerinizi düşürür. Baş ağrılarına iyi gelir, geçici olarak tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, öksürük, astım krizini yatıştırmaya, bronşit ve uykusuzluğa iyi gelir. Afrodizyak etkiye sahip olduğu biliniyor. Ancak bunların yanında cilt ve saç sorunlarındaki iyileştirici etkisi inanılmaz.


IŞIK KIRGIZ