Egzamaya son

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2012 Güncelleme 05 Ocak 2012, 00:00
Egzamaya son

İÇİNDEKİLER

At kuyruğu
At kuyruğu özellikle yaprak ve sapları olmak üzere tüm bölümleriyle yararlı bir bitkidir. İdrar söktürücü, cilt sıkıştırıcı ve kan durdurucudur. Ağız ve bademcik iltihaplarında faydalı olur. Böbrekleri temizler. Kireçlenmede ve tüberküloz hastalıklarında etkili olur. Ayrıca haricen kozmetikte yağ dokularını eritici olarak yararlanılır. Soğuk su banyolarında cildi gerginleştirici ve canlandırıcı etki yaratır. At kuyruğu cilt ve saçta oluşabilen yara, egzama, sivilce ve iltihapların iyileşmesini hızlandırır, saç dökülmesini ve kepeği de önler.

CİLT SIKILAŞTIRICI AT KUYRUĞU
Eğer cildiniz kuru ve çok hassas ise bunları önlemek sizin elinizde. İşte size pratik bir tonik: 1 bardak suyu kaynatın. Kaynamakta olan suya bir tutam at kuyruğunu atın. 10 dakika daha kaynatın. daha sonra 5 dakika demlemeye bırakın. Badem ve avokado yağına ilave ettikten sonra temiz cilde masaj yaparak yedirin.

* * *
CİĞERLERİN DOSTU
GÜL
Aşkın sembolü sayılan gülün faydaları saymakla bitmiyor. Birçok çeşidinin arasından pembe gülün taze çiçeklerinden gül suyu ve gül esansı elde edilir. Gül yaprakları boğaz, burun ve bronş hastalıklarında etkili olur. Kür olarak kullanıldığında fazla miktarda antibiyotiğin neden olduğu bağırsak tahrişleri üzerinde iyileştiricidir. Gülün taç yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen gül şurubu, kuvvetlendirici ve göğüs hastalıklarında etkili olur. Ayrıca gül suyu cilt temizliğinde, ergenlik sivilcelerinde, siyah noktaların giderilmesinde, küçük yaralar, kesikler, bereler, burkulma ve eziklerde hızlı iyileşme sağlar.

CİLT VE SAÇ KAŞINTILARI İÇİN GÜL SUYU
Gül suyu saç kepeklenmesinde, ergenlik sivilcelerinde çok etkilidir. Cilde ve saça canlılık ve parlaklık kazandırır. Ciltteki doğum lekelerini azaltır. İşte size kolayca hazırlayabileceğiniz bir tonik:
1 bardak gül suyu
1 tutam papatya
1/2 çay kaşığı gül yağı
Kaynamakta olan gül suyuna papatya atılır. 10 dk demlemeye bırakılır. Gül yağı ilave edilir. Hergün saça ve cilde masaj yaparak yedirilir. Saçınızı 2 saat sonra organik hidrosollü Organicum ile yıkayın.


IŞIK KIRGIZ