Kat kat sağlık

Hafızayı ve gözleri güçlendiren Brüksel lahanasını sofranızdan eksik etmeyin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2011 Güncelleme 03 Aralık 2011, 00:00
Kat kat sağlık

İÇİNDEKİLER

BRÜKSEL LAHANASI
B vitaminleri, C vitamini ve lif bileşikleriyle dolu olan Brüksel lahanası, yaşlanmayı tetikleyen koşullarla savaşır. Brüksel lahanası, anti kanserojen enzimler ve vücuttaki zehrin atılmasını tetikleyen sülfonitratlar gibi besin değerleriyle yüklüdür. Bu sebze aynı zamanda lif bakımından zengindir; bu yüzden hazmı kolaylaştırır. Bağışıklık sistemini destekleyen, hafızayı güçlendiren ve göz hastalıkları oluşumunu engelleyen Brüksel lahanası, gençlik iksiri kabul edilen C vitaminiyle doludur. Aynı zamanda kalp hastalıklarıyla savaşan folik asit kaynağıdır.

SIĞIR ETLİ BRÜKSEL LAHANASI
MALZEMELER:
450 gr Brüksel lahanası (ayıklanmış ve yıkanmış)
115 gr sığır eti
100 gr kavrulmuş tuzlu Antep fıstığı
60 ml balzamik sirke

HAZIRLANIŞI:
Brüksel lahanalarını yumuşayana kadar 5-10 dakika buharda pişirin. Sığır etini tavada kızartın, kızarttığınız etleri bir tabağa alın. Aynı tavada Brüksel lahanalarını 1-2 dakika sote edin. Antep fıstığı ve sirkeyi de ekleyerek 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Piştikten sonra sığır etini de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNİ
C VİTAMİNİ
FOLİK ASİT
BİTKİSEL GIDA
LİF

* * *
CANLI SAÇLAR iÇiN
PAZI

İçerdiği mineraller sayesinde kalbinizin dostu olan pazı, haftada iki öğün tüketildiği takdirde saçların dökülmesini de önlüyor...

Demir ve diğer sağlıklı besin öğeleri bakımından zengin olan pazı, yaşlanma karşıtı beslenme açısından önemlidir. Pazıdaki demir, alyuvarların vücut dokularına oksijen taşımasına yardımcı olur. Pazı, vücuttaki demir emilimini geliştiren C vitamini içerir, saç dökülmesini önler, zehirli ağır metallerin atılmasını sağlar. Magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi kalbi koruyan mineraller içerir. Ayrıca hücrelerin yenilenmesini de sağlar.

KREMALI PAZI
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
450 gr pazı
1 yemek kaşığı katkısız kepekli un
250 ml az yağlı süt
2 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tutam hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:
Tencerede zeytinyağını kızdırın, soğanları ekleyin ve kavurun. İnce kıyılmış pazıları ekleyin, 3-4 dakika daha pişirin. Un ve sütü birlikte iyice çırpın ve tencereye ekleyin. Parmesan peyniri ve Hindistan cevizini de ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

ESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
C VİTAMİNİ
KARATENOİD
KALSİYUM DEMİR
MAGNEZYUM
POTASYUM
SELENYUM