İkizini karnında taşıyor

Yapışık ikiz olarak dünyaya geldi. Annesi onu istemedi ve hastanede bıraktı. Hemşirelerın büyüttüğü İlknur, bol elbisesinin altında ikizini taşıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2010 Güncelleme 25 Kasım 2010, 11:23
İkizini karnında taşıyor

İÇİNDEKİLER

Bazı insanlar hayata 1-0 yenik başlıyor. Tıpkı küçük İlknur gibi...Kilis'in Belenözü Köyü'nde oturan ve hala-dayı çocukları olan Lüfiye İ. ve Ahmet İ, çiftinin 2.5 yıl önce Gaziantep'te bir hastanede, birinin beyni ve başı olmayan yapışık ikiz kız bebekleri dünyaya geldi. Doğumun ardından yapışık ikizler Adana'daki Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) sevk edildi. Talihsiz bebekler burada tedavi altına alındı. Ancak annelerine muhtaç olan bu yavrulara en büyük darbe yine annelerinden geldi. Vicdansız kadın ve baba, bebeklerini hastaneye terk edip gitti. Hastanede tedavi altına alınan bebeklerden biri normal gelişimini sürdürürken, diğeri ise başı olmadan kardeşinin göğüs ve karnına yapışık olarak kol ve bacakları ikizine göre daha az gelişebildi.

ANNESİ REFİYE HEMŞİRE
Ailesinin bir kez bile arayıp sormadığı bebeğe hastane personeli tarafından 'İlknur' adı verildi. Çocuk Cerrahi Servisi sorumlu hemşiresi Refiye Özgen'e 'anne' diyen İlknur, servisin adeta maskotu ve sevgilisi oldu. Vefakar hemşire Refiye Özgen ise "Cep telefonunu bulduğumuz dedesinden yeşilkart için işlem yapmasını istedik. O bile torununun nasıl olduğunu sormadı" dedi.

Maddi durumu iyi olmadığı öğrenilen ailesi tarafından alınmadığı için yaşamını hastanede sürdüren İlknur, ikizini giydiği kıyafetlerinin altında taşıyor. Birinin yardımıyla veya herhangi bir yere tutunarak yürüyebilen küçük İlknur, elbisesinin altında gizlediği başı ve beyni olmayan ikizinden ayrılacağı günü ise iple çekiyor.

AYRILMA ŞANSI VAR
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden Prof. Dr.Recep Tuncer, "50 bin doğumda bir görülen bu olayda İlknur'un ikizinin beyni ve başı yok, ancak diğer organları var. İç organlarının ayrı ayrı olması ayrılmalarını kolaylaştıracak. Ancak bir damarı hem kendini hem de ikizini besliyor. Önümüzdeki ay ameliyatı yapacağız" dedi.