18 saat çıplak ayakla aradım

Dereye düşen ikiz kızlarından birini kurtaran baba Çağdaş İnaltay, vicdan azabıyla yanıyor Gözü yaşlı baba, '18 saat boyunca çıplak ayakla kızımı aradım ama bulamadım' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2010 Güncelleme 02 Kasım 2010, 12:09
18 saat çıplak ayakla aradım

İÇİNDEKİLER

Gözümüzden bile sakındığımız yavrularımızın acısı, yüreklere kor ateş gibi düşer. Bu öyle bir ateştir ki, zaman bunun ilacı olamaz. Bu öyle bir ateştir ki, yıllar geçse de küllenmez, her hatıra da, her fotoğrafta iyice alevlenir. İşte tüm bu duyguları Kocaelili İnaltay Ailesi yaşıyor. Kocaeli'de dershane sahibi olan İbrahim Çağdaş İnaltay, eşi Berat ve ikiz kızları Omay ve Miray'la birlikte tatil için Karamürsel'e gitmişti. Anne, fotoğraf çektirmek için bir tahta köprünün üzerine çıktı. Bir anda köprü yan yattı ve iki küçük kız suya düştü. Hemen suya atlayan baba kızlarından Miray'ı bir kayaya sıkıştırıp, kurtardı. Baba Çağdaş İnaltay, 10 metre ileride diğer kızı Omay'ın ayaklarını gördü. Var gücüyle gitti ama azgın sular ona karşı aktı.

Biricik evladı suyla birlikte kayboldu. Bu acı hikaye, tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Dün de Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, acılı İnaltay Ailesi'ni ziyaret etti. Bakan Nihat Ergün'e, olayı anlatan acılı babanın gözyaşları hiç dinmedi. Kızını kurtaramamanın acısını yaşayan İbrahim Çağdaş İnaltay, "Omay'ı 18 saat boyunca çıplak ayakla aradım. Sonunda narin kızımın cesedini bulabildik" dedi.