Omay'sız hayat kabus gibi

Gezmeye gittiği alabalık çiftliğindeki selde ikizlerinden birini kaybeden baba Çağdaş İnaltay, Omay'sız ilk geceyi TAKVİM'e anlattı: Yavrumu koruyamadım. Nasıl dayanırım bilmiyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2010 Güncelleme 01 Kasım 2010, 13:25
Omay’sız hayat kabus gibi

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de oturan dersane sahibi İbrahim Çağdaş İnaltay, Karamürsel'de sele kaptırdığı minik kızı Omay'ı toprağa verdikten sonra tarifsiz acılar yaşadığını söyledi. Baba İnaltay, 4 yaşındaki evladını evladını kara toprağa verdikten sonra evinde ilk gecesini geçirdi. Evin her yanında yavrusunun hatırasının bulunduğunu, her an gözünde canlandığını belirten İnaltay, "ikizi Miray'a baktıkça kahrolduğunu" söyledi. Omaysız ilk gece kabus gibiydi" dedi.

HER YERDE ONUN İZİ VAR
Acısının büyük olduğunu söyleyen söyleyen İnaltay, sözlerini sürdürdü: "Bu şehirde her köşede kızımın izi var. Parkta, restoranda, gezdiğimiz her yerde... Nasıl dayanacağız bilemiyorum. Bu şehri terk etmeyi bile düşünüyorum. Babanın birinci sorumluluğu çocuklarını korumak.
Birini kurtardım, ikincisini kurtaramadım. Onun sorumluluğu da bana ait. Nasıl kaldıracağım bilemiyorum. Yavrumdan özür diliyorum. Babası onu koruyamadı. Miray'a bakıp Omay'ı hatırlayacağım.
Kızım uykusunda hep onu sayıklıyor. Nasıl unutulur ki böyle bir acı."

GEZİNTİYE ÇIKMIŞLARDI
İnaltay ailesi geçtiğimiz cuma günü, çok sevdikleri Karamürsel'deki Başdeğirmen Alabalık Tesisleri'ne gitti. Baba Çağdaş İnaltay, anne Berat ve ikizleri Omay ve Miray ile dersaneden bir öğretmen arkadaşları çiftliği gezdi. Kahvaltıdan sonra hatıra fotoğrafı için köprüye çıktılar. İşte o fotoğraf, kazayla sonuçlandı. Tahta köprünün ayakları yerinden oynadı ve alabora olarak yan yattı. Herkes suya düştü. Baba Miray'ı kurtarırken, Omay sulara kapılıp gitti.

O BİR MELEKTİ
Ailesi ile sık sık gittiği balık çiftliğinde mutlu bir gün geçirmeyi hedefleyen Çağdaş İnaltay, kazaya halen inanamıyor. 'O bir melekti' dediği kızı Omay'ın sele kapıldığı köprü konusunda kimsenin kendilerini uyarmadığını belirten baba, kazadan sonra saatler süren aramaya da bizzat katıldı. Ancak kızının cesedi ancak ertesi sabah bulunabildi. AKUT, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve jandarmanın arama-kurtarma ekipleri sabaha kadar süren aramadan sonuç alamadı. Azgın sulara kapılan minik yavrunun cesedini ekipler 2 kilometre aşağıda bir ağacına tatkılmış halde buldu.