Astıma karşı Amasya'nın şifalı suları

Elmanın ana vatanı olan Amasya, şifalı sularıyla da dertlere deva... Bölge kaplıcaları astım, sinir, romatizma, böbrek ve kadın hastalıkları gibi daha pek çok hastalığa çare oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2010 Güncelleme 09 Temmuz 2010, 02:36
Astıma karşı Amasya’nın şifalı suları

İÇİNDEKİLER

Amasya'da bulunan ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan sıcak su kaplıcaları, kentin turizmine önemli katkılar sağlıyor. Kültür turizminde olduğu kadar termal turizminde de önemli bir potansiyele sahip ve gelişime açık olan bir kent olan Amasya'nın şifalı suları, sinir sisteminden eklem rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığı iyileştirici özelliğe sahip. Kentte valilik tarafından kaplıca turizminin geliştirilmesi için de çeşitli projeler hazırlanıyor. Amasya Valiliği yetkilileri, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Merkezi'nin raporuna göre, kentte bulunan Terziköy, Gözlek, Ilısu ile Hamamgözü kaplıca sularının "Oligo-Mineral Suları" grubundan oldukları ve birçok hastalığın da tedavisinde kullanıldıklarını söyledi. Kentte yerli-yabancı turistler için pek çok otel ve moteller bulunmakla beraber ve ziyaretçilere Türk hamamı, kür banyoları, yüzme havuzları, çocuk bahçesi, çocuk oyun bahçesi, piknik alanları gibi çeşitli olanaklar sunuluyor. Bölgeyi her yıl 50 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor ve birçok hastalığa karşı şifa buluyor. Yetkililer, tesislerin fiyatlarının son derece uygun olduğunu ve kalitenin daima ön planda tutulduğuna dikkat çekiyor.

KANITLANAN GERÇEK
Uzmanlar, Amasya Kaplıcaları'nın birçok hastalık üzerinde iyi derecede olumlu etkisinin kanıtlandığını söyledi.
Astım nöbetleri, yüksek ve düşük. tansiyon ve bazı cilt hastalıkları.
Nevralji ve sinir hastalıkları.
Romatizma ve eklem hastalıkları. n Kadın hastalıkları (ağrılı adet, adet yokluğu).

NASIL GİDİLİR?
Amasya; komşu illerden Samsun, Çorum ve Tokat'a karayolu ile bağlıdır. İle en yakın havayolu limanı Samsun ilinde bulunmaktadır. Kaplıcalara ulaşım minibüs ve firma servisleri ile yapılmaktadır.