Cilt problemine elveda

Manisa, şifalı su kaynakları açısından son derece zengin illerimizden biri. Başta romatizma olmak üzere sinir, cilt ve böbrek sorunlarına derman olan kaplıca suları, yüz binlerce kişiyi ağırlamakta. Bölgedeki tesisler de mükemmel kalitede

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2010 Güncelleme 07 Temmuz 2010, 02:37
Cilt problemine elveda

İÇİNDEKİLER

Kaplıca konusunda şanslı olan illerimizden biri de kuşkusuz Manisa... Kentteki kaplıcalardan yararlanmak isteyenler için her türlü detay düşünülmüş durumda. Yurtiçi ve yurtdışından gelenler için konaklama imkanları da olağanüstü. Manisa kaplıcaları birçok hastalığa iyi gelmekte. Başta romatizma olmak üzere cilt hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları, siyatik ve böbrek konusunda şikayeti olanlar için Manisa kaplıcaları birebir.

Kurşunlu Kaplıcaları (Salihli)
Manisa iline 65 km, Salihli ilçesine 5 km mesafede bulunan Kurşunlu Kaplıcaları'na, Salihli'ye varmadan, İzmir-Ankara yolundan 2 km'lik mesafeyle ulaşılmaktadır. Kurşunlu Kaplıcaları'nın romatizma, cilt ve kadın hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, sinirsel hastalıklar ile ameliyat sonrası, eklem ve kireçlenme rahatsızlıklarına olumlu etkileri vardır. Bu sulardan banyo ve içme kürü olarak da yararlanılmaktadır. Tesislerde, görevli doktor, fizyoterapist ve sağlık memurları da bulunmaktadır
.
Sart Kaplıcaları (Salihli)
Bozdağ eteklerinde, Salihli ilçesine bağlı Çamurhamamı köyünde yeralan Sart Kaplıcaları halk arasında "Çamur Hamamları"olarak anılmaktadır. Kalsiyum, sodyum bikarbonat ve sülfür içeren sular, romatizma, nevralji, cilt ve kadın hastalıklarına oldukça yararlıdır. Kaplıcada, toplam 150 yatak kapasiteli, 75 banyolu oda bulunmaktadır.

Urganlı Kaplıcaları (Turgutlu)
Manisa'ya 54 km, Turgutlu'ya 17 km uzaklıkta bulunan tesislere, Urganlı yolu üzerinden ulaşılabilir. Urganlı Kaplıcaları'nın bikarbonatlı, sodyumlu ve karbondioksitli sularından banyo olarak romatizma, kırık-çıkık, kireçlenme, siyatik, egzama, hemoroid, cilt ve kadın hastalıkları, içmece olarak da mide, böbrek ve bağırsak hastalıklarında yararlanılmaktadır.

Emir Kaplıcaları (Kula)
Kula'ya 19 km, Kula-Selendi yoluna ise 3 km uzaklıktaki Şehitlioğlu köyü sınırlarında bulunan kaplıcanın il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 137 km'dir. Termomineral özellik gösteren su kaynaklarının romatizma, siyatik, kırıkçıkık, cilt ve kadın hastalıklarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Uzman kontrolündeki tedavi yöntemleri, büyük ilgi görmektedir.

Ilıcak Kaplıcası (Merkez)
Manisa'nın 9 km. kuzey doğusunda bulunan Ilıcak Kaplıcası, başta böbrek olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Bölge, özellikle yaz aylarında daha da kalabalık olmaktadır.

Saraycık Kaplıcaları (Demirci)
Köprübaşı-Demirci yolu üzerinden ulaşılan, Demirci ilçesine bağlı Saraycık köyü sınırları içinde bulunan kaplıca, Demirci'ye 40 km, il merkezine 124 km mesafededir. Romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt ve kadın hastalıklarında banyo olarak yararlanılmaktadır.

Hisar Kaplıcaları (Demirci)
İl merkezine 165 km uzaklıkta bulunan Hisar Kaplıcaları'nda üç ayrı kaynaktan su çıkmaktadır. Romatizma ve metabolizma hastalıklarına karşı bölge suları şifa dağıtmaktadır.

UZMAN ÖNERİSİ
Manisa'da bulunan kaplıcalarda tedavi uzmanlar tarafından uygulanıyor. Yetkililer, "Özellikle banyo kürleri çok önemli. Her hastalığın tedavi yöntemleri farklı olduğu için kürlerin uygulanmasında da farklılıklar var. Uzun araştırmalar sonucunda hazırlanan kür tedavileri, birçok kişiyi sağlığına kavuşturmakta. Yeter ki, kişi hazırlanan programı uygulasın" ifadelerini kullandı.