Kaybolmayan sevgi izi

Müge Anlı atv'de yaptığı program ile bugüne kadar 1453 kayıp kişinin umudu oldu. Şimdi de 'Sevgi izi' adıyla uluslararası bir proje başlattı. Bununla kaybolma ihtimali yüksek kişilerin bulunması çok daha kolay olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2015 Güncelleme 05 Aralık 2015, 01:55
Kaybolmayan sevgi izi

İÇİNDEKİLER

Atv'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" adlı program sayesinde bugüne kadar 1453 kayıp kişi bulunarak aileleriyle buluşturuldu. Müge Anlı, bu kez de kayıp kişilerle ilgili uluslararası bir projeyi hayata soktu. "Sevgi izi" adı verilen projenin amacı; kaybolma riski yüksek kişilere çok daha çabuk ulaşabilmek... Buna göre, başta engelliler ve Alzheimer hastaları ile kaybolma riski çok yüksek kişilerin yakınları, www.benibuldular. com isimli internet sitesinden kimlik ve adres bilgilerini girerecek. Fotoğrafıyla birlikte kayıt yaptıracak. Kayıtların ardından sistem bir kod numarası verecek. Bu kod numarasını alan kişiler, siteden bulundukları kentteki gönüllü dövme sanatçıları ile irtibatlanacak. Numaralarını sol elinin üzerine yaptıracak.

'BEN DE KAYBOLABİLİRİM'
"Sevgi izi"
adı verilen dövmeler sayesinde yanında kimliği bulunmayan kayıplar, hayatını kaybeden ya da trafik kazası geçirerek aylarca yoğun bakım ünitelerinde yatan kişilerin bilgilerine kısa sürede ulaşılacak.



7 DAKİKADA BULUNDU
Dün atv'de canlı olarak yayınlanan programında projenin tanıtımını yapan Anlı, "Ben de kaybolma riski kapsamındayım" diyerek sol eline sevgi izi yaptırdı. Projenin bin kişiye ulaşmasının ardından, sitenin ve projenin Emniyet Müdürlüğü'ne devredileceğini söyledi. Programı izleyen binlerce kişi engelli çocuklarıyla programın yapıldığı stüdyoya kayıt için geldi. Program sırasında, 1 gün önce Mardin'den misafirlik için geldikleri Küçükçekmece'de otistik çocuğu kaybolan aile de yardım istedi. Anlı'nın çocuğun üzerindeki giysileri tarif etmesinden tam 7 dakika sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü canlı yayına bağlandı. Fırat Öztemel adlı çocuğun kendilerinde olduğunu söyleyerek aileye müjde verdi.


Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programıyla kayıp kişileri bularak aileleriyle buluşturan Müge Anlı, yine adından söz ettirecek bir projeye imza attı. 'Sevgi izi' adındaki çalışmayla uzun süreli kayıpları önlemek için hazırlıklara başladı.


Deniz DERİN