ATV'den yeni dizi: Her Şeye Rağmen

ATV adından çok söz ettirecek muhteşem bir dönem dizisini ekranlara getiriyor: "Herşeye Rağmen"

Giriş Tarihi 11 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 11 Şubat 2011, 17:18
ATV’den yeni dizi: Her Şeye Rağmen

İÇİNDEKİLER

Ünlü yapımcı Şükrü Avşar'ın sahibi olduğu Avşar Film tarafından çekilen dizinin proje tasarımını, her yaptığı diziyle adından söz ettiren tecrübeli bir isim Tomris Giritlioğlu üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Ümmü Burhan'ın oturduğu dizide Can Nergis, Gülcan Arslan, Tuğçe Kumral, Erol Gedik, Burak Sarımola gibi genç oyuncuların yanı sıra Nur Sürer, Engin Şenkan ve Avni Yalçın gibi deneyimli isimler de yer alıyor.

Sanat yönetmenliğini Erol Taştan'ın, kostüm tasarımını Naz Erayda'nın yaptığı dizi Ayvalık'ta döneme uygun bir şekilde hazırlanan 14 ayrı mekanda çekiliyor. Hikayesi 1935 ve 1945 yılları arasında geçen, hazırlıkları dört ay öncesinde başlayan dizide ana karakterler için toplam 200 kostüm dikildi ve 1000 metre kumaş kullanıldı. Aynur Torun yönetiminde beş kişilik kostüm ekibi, kıyafetlerin hazırlıkları sırasında dönemin dergi ve gazetelerinden, o döneme ait belge oluşturabilecek fotoğraflardan, çeşitli kostüm kitaplarından, İstanbul Barosu ve Askeri Müze kaynaklarından yararlandı.

Hikayesi, 1940'lı yıllarda geçen dizinin kostüm tasarımı Naz Erayda tarafından yapıldı. Proje Tasarımcısı Tomris Giritlioğlu ile yapılan dramaturji çalışmasından sonra ön hazırlık dönemi başladı.

Dönem işlerinde en büyük problem, malzemelerin türünün ve renklerin tespit edilmesi olduğundan araştırma sırasında en çok jandarma, polis ve avukat gibi resmi kostümlerin renklerini analizi sırasında zorluklar yaşandı. Buna benzer konularda proje danışmanlarından Yılmaz Karakoyunlu'dan yardım alındı.

Kadın kostümlerinin uygulaması Semiha Erbaş, erkeklerin ki ise Migret Özcan tarafından yapıldı.

Kostümü tamamlayan aksesuarlara da özen gösterildi. Toplam 286 adet takı, kol düğmesi, kravat iğnesi, şapka iğnesi, saç tokası, Boybeyi tarafından özel olarak hazırlandı. Kadın ayakkabıları Ercan Umay'a, erkek ayakkabıları Murat Candemir'e sipariş verilerek yaptırıldı.

Erkek ve kadın şapkaları, çantalar, eldiven ve kemerler her karaktere göre önceden belirlenmiş renklere, kostüm çizgilerine göre yeniden yaptırıldı.

Diğer karakterler için Avşar Yapım'ın arşivindeki bazı kostümler, ayakkabı ve aksesuarlar tashih edilerek kullanıldı.

Sokaklardaki direkler özel kaplamalarla ağaç haline getirildi. Çatılardaki çanaklar sarmaşıklarla gizlendi. Evlerin panjurları döneme uygun hale getirildi.

Modelleri 1930 ve 1940 arasında değişen farklı arabalar kullanıldı.

Sokaklara döneme uygun afişler yapıştırıldı. Döneme uygun bir şekilde pastane, ayakkabıcı, manav, mahkeme salonu ve sinema gibi mekanlar hazırlandı.

DİZİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN