Apple'dan 2 yeni iPhone 5

Apple, ucuz iPhone 5C ile Çin gibi gelişmekte olan pazarları, iPhone 5S ile de gelişmiş pazarları hedefliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2013 Güncelleme 11 Eylül 2013, 00:04
Apple’dan 2 yeni iPhone 5

İÇİNDEKİLER

ABD'li teknoloji şirketi Apple, iPhone 5S ve ekonomik iPhone 5C modellerini tanıttı. iPhone 5S, sadece sizin kullanmanızı sağlayacak parmak izi güvenlik çözümü ile dikkat çekiyor. 5S gelişmiş pazarları hedef alarak piyasaya çıkarılırken, ekonomik 5C ise gelişmekte olan pazarlar için üretildi.

KAPAKLAR RENKLENDİ
Apple, iPhone 5S'i bir önceki modeli iPhone 5'e göre işlemcisini, bataryasını ve tuşlarını değiştirerek piyasaya sundu. Daha hızlı olan yeni modelin şarj süresi de uzadı. Cihazda en çok dikkat çeken özelliklerin başında kamera uygulamaları ve iyi bir multimedya deneyimi geliyor. Plastik yüzey ve renkli kapaklarıyla dikkat çeken iPhone 5C ise ucuz iPhone olarak da lanse ediliyor. Apple aynı zamanda iPad Mini'nin yeni sürümünü retina ekran kalitesini artırarak piyasaya sundu.

İPHONE 5S'TE 5 FARKLI ÖZELLİK
Daha yüksek çözünürlüklü olan kamerasının ağır çekim modu gibi akıllı özellikleri var. Parmak izi tanıma teknolojisi yeni iPhone'un önemli avantajlarından. Yeni iOS 7 işletim sistemi, pil süresi, hızlı işlemcisi ile rakiplerine meydan okuyor. Ekranı 4.79 inç büyüklüğünde. Daha hafif. Yeni sensörleri sayesinde daha yetenekli.

Timur SIRT/ San Francisco