SMS bayramı

Mesafeler uzadı, gidip gelmeler zorlaştı; bayramlarda imdadımıza teknoloji yetişti Aynı anda yüzlerce kişiyle bayramlaşmak artık mümkün. İşte en ilginç uygulamalar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2011 Güncelleme 06 Kasım 2011, 01:50
SMS bayramı

İÇİNDEKİLER

Bayramlarda kapıya yakın oturup çalınmasını beklemeler, telefonu kulağa yakın tutup aranmayı beklemeler artık teknoloji ile neredeyse bitiyor. Mesafeler uzun ya da işler yoğun ise büyüklerimizi, sevdiklerimizi ihmal edip bayramlarda kalplerini kırmamak için internet ve teknoloji üzerinden onlarca yol var. Üstelik aynı anda yüzlerce kişiyle bayramlaşmak teknoloji sayesinde artık mümkün. Bayramlarda en çok rağbet edilen bayramlaşma şekli kısa mesaj (SMS) oluyor. Bunun yanı sıra elektronik kartpostal gönderimi yapılırken, sanal yolla ama kendi sesinizle sevdiklerinizin elini bile öpebiliyorsunuz.

EL ÖPENZİ: Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra sizden hiçbir kayıt ya da giriş istemiyor. Önce kendi adınızı, sonra kime gönderiyorsanız onun adını yazıyorsunuz. Ekrana çıkan ellerden kadın ya da erkek olanı seçiyorsunuz. Ekrana çıkan eli seslice öpüyor, başınıza koyuyorsunuz ve göndereceğinizi kişinin e-mail adresini giriyorsunuz. Kişi mailini açtığında sesinizle el öpülmüş olarak ekranda görülüyor.

GROUP SMS: Telefon listenizdeki kişilerin tamamını ekrana getiren program ile istediğiniz kadar kişiyi aynı anda seçebiliyorsunuz. Seçilen kişilere hazırladığınız toplu mesajı bir seferde gönderebiliyorsunuz. Bu uygulama ücretsiz ama mesajlar kullandığınız tarife üzerinden ücretlendiriliyor.

BAYRAM MESAJLARI: Toplu atılmış klişe bir mesaj alındığında insan kendini pek özel hissetmez. İşte bu uygulamada kişi seçtiği hitap seçeneği ya da numaranın kayıtlı olduğu isim seçeneği ile sanki mesajı tek tek atılmış gibi hissettiriyor. Dilerseniz mesaj listenizden bir mesajı dilediğiniz kişilere toplu olarak hızlıca gönderebilirsiniz. Uygulamayı telefonuna yüklemek isteyenler sadece 1.99 dolar ödüyor.

TEBRİK MESAJI: Bu uygulama ile kategorilere ayrılan özel bayram mesajlarından dilediğinizi seçip telefon listenizden gruplar oluşturarak gönderebiliyorsunuz. İsterseniz e-mail ile isterseniz sosyal paylaşım sitelerinden, isterseniz de SMS olarak gönderebiliyorsunuz. Tebrik mesajı uygulamasının fiyatı 1.99 dolar.

E-MAIL: Telefonunuza yüklediğiniz hotmail, gmail, outlook ya da yahoo gibi mail adresiniz üzerinden dilediğiniz kadar kişinin e-mailine mesaj gönderebilirsiz. Hatta bu kişilere renkli, hareketli sesli sanal kartpostallar da yollayabilirsiniz. Ücretsiz olan bu uygulamayı internete girebildiğiniz her yerden gerçekleştirebilirsiniz.