Volkan ve Sercan'dan 28 Milyon TL kar

Bursaspor kendi alt yapısından yetiştirdiği Volkan ve Sercan'ı radikal bir kararla satarak kasasına sadece bonservis ücretlerinden 16 milyon TL para koydu.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2011, 16:02
Volkan ve Sercan’dan 28 Milyon TL kar

İÇİNDEKİLER

İki futbolcunun 3 yıllık alacakları ile yeşil-beyazlı kulüp 28 milyon TL kar elde etti. Bursaspor'un alt yapısında yetişen Sercan Yıldırım ve Volkan Şen, A takıma kadar yükselerek büyük bir başarı gösterdi. Her transfer döneminde bir çok kulübü peşine takan iki futbolcu UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Anderlecht maçının ardından disiplinsiz hareketleri sebebiyle Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından kadro dışı bırakıldı.

BAŞKAN YAZICI EN İYİ FİYATA SATTI

Genç futbolcuların kendilerine kulüp bulmaları istenirken, Türkiye ve yurt dışından çok sayıda kulüp genç yetenekler için teklifte bulundu. Teklifleri uzun pazarlıkların ardından değerlendiren Başkan İbrahim Yazıcı Volkan Şen'i Trabzonspor'a 3 milyon Euro, Sercan Yıldırım'ı ise Galatasaray'a 3 milyon 100 bin Euro'ya satarak kulübün kasasına yaklaşık 16 milyon TL kazandırdı. Bursaspor Sercan transferinde Musa Çağıran'ı da kadrosuna kattı. Yeşil-beyazlı yönetim Sercan'ın bir sonraki transferinde ücretin yüzde 50'sini alacak.

YILLIK ALACAKLARI İLE 28 MİLYON TL KAR

Öte yandan genç yeteneklerin Bursaspor'dan 3 sene boyunca alacakları yıllık ücretlerin düşülmesi ile kulübün kasasına toplamda 28 milyon TL girmiş olacak. Genç futbolcu Sercan Yıldırım'ın Bursaspor'dan yıllık 1 milyon 750 bin Euro, Volkan Şen'in ise yıllık 1 milyon 300 bin Euro aldığı öğrenildi.

TİMSAH'IN EN DEĞERLİSİ BATALLA

Bursaspor'un giden ve gelen oyuncularla ise değeri 120 milyon TL'ye ulaştı. Takımın en değerli futbolcusu olarak ise transfermarkt internet sitesi 13 milyon TL ile Arjantinli Batalla'yı seçti. Tangocuyu 11 milyon TL bonservis bedeli ile genç futbolcu Ozan İpek takip ediyor.