Dünyanın en iyisi Real!

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Brezilya ekibi Gremio’yu Cristiano Ronaldo’nun frikikten attığı golle deviren Real Madrid, kupayı 3. kez müzesine götürmeyi başardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2017 Güncelleme 17 Aralık 2017, 01:20
Dünyanın en iyisi Real!

İÇİNDEKİLER

Dünya futbolunun en büyüğü Real Madrid oldu... FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Brezilya ekibi Gremio'yu 1-0 mağlup eden İspanyol temsilcisi Real Madrid, şampiyon oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de oynanan maçta Libertadores Kupası'nı kazanan Gremio ile karşılaşan son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid, maçı 53. dakikada Cristiano Ronaldo'nun frikikten attığı klas golle 1-0 kazandı. Daha önce 2014 ve 2016'da kupaya ulaşan Real Madrid, üçüncü kez turnuvadan zaferle ayrıldı ve ezeli rakibi Barcelona ile turnuvanın en başarılı takımı unvanına ortak oldu. Eflatun-beyazlılar, bu kupayı üst üste iki kez kazanan tek kulüp unvanını da aldı.



KUPA CANAVARI ZİNEDİNE ZİDANE
R. Madrid'in teknik direktörü Zidane, Eflatun-Beyazlı ekipteki 8. kupasını kazandı. Fransız hoca Real ile 2 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga, 2 Dünya Kulüpler Kupası, 1 UEFA Süper Kupa ve 1 Kral Kupası kazandı.



​RONALDO
REKOR KIRDI
Kulüpler Kupası'ndaki gol sayısını 7'ye çıkaran Real Madrid'in yıldız ismi Cristiano Ronaldoorganizasyonun en golcü ismi oldu.