9 canlı ile 8 gözüyaşlı

Çok üstün oynayan lider Beşiktaş 45’te Aboubakar ile skoru 1-0 yaptı. 88’de Skrtel, 90’da Josef atılınca Fener 9 kişi kaldı... 90+4’te Siyah-Beyazlı tribünler zaferi kutlarken Marcelo kendi kalesine attı... Kartal adeta yıkılırken, Başakşehir’le arada iki puan fark kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2017 Güncelleme 08 Mayıs 2017, 01:36
9 canlı ile 8 gözüyaşlı

İÇİNDEKİLER

Dün gece Vodafane Arena'da tarihe geçecek bir derbi oynandı... Lider Beşiktaş 90 dakika üstün oynadığı maçta, uzatmalarda Marcelo'nun kendi kalesine attığ golle 9 kişilik Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Böylece bitime 4 hafta kala Beşiktaş ile takipçisi Başakşehir arasındaki fark 2'ye indi... 16. dakikada Oğuzhan'un topuk pasında Aboubabar müsait pozisyonda topu üstten auta vurdu. 43. dakikada Talisca vurdu, kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi. 45+1. dakikada Beşiktaş öne geçti. Quaresma'nın sağdan içeri gönderdiği topa Aboubakar altıpasta dokundu ve skor 1-0 oldu. 66. dakikada Babel yaklaşık 30 metreden müthiş bir şut çıkardı. Volkan Demirel direk dibinden topu çok iyi çıkardı.

KALECİ VOLKAN'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR
73'TE Quaresma'nın şutu üst direğe de çarpıp dışarı gitti. 2 dakika sonra yine Portekizli yıldız gole yaklaştı. Fakat Volkan gole izin vermedi. 79'da Cenk Tosun'un penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunu Volkan iki hamlede kontrol etti. 80. dakikada defansın arkasına sarkan Emenike'nin şutu Fabri'nin üzerine gitti. 88'de Skrtel, 90'da Josef 2. sarı kartlarını görüp atılınca Fener 9 kişi kaldı. Uzatmalarda Kjaer topu şişirdi, Marcelo'nun ters kafa vuruşu kendi ağlarına gitti: 1-1.


'FABRİ'KA AYARLARI YİNE BOZULDU!
Beşiktaş 90+4'teki golle çok kritik iki puan bırakırken, kaleci Fabri yine yaptığı büyük hatayla sahne aldı. Golü Brezilyalı stoper Marcelo kendi kalesine atsa da İspanyol kaleci gerersiz çıkışıyla golün mimarı oldu. Lyon deplasmanında da çok kritik bir hataya imzasını atan Fabri karşılaşmanın ardından taraftarların eleştirisini aldı. Geçen hafta oynanan Başakşehir önünde de kalesinde 3 gol gören Fabri için "Her kritik maçta hatası var. Beşiktaş gibi büyük bir takım kalecisi olamaz" yorumu yapıldı.

6 SEZON SONRA BİR İLK
Beşiktaş deplasmanında 1 puanı son anda kurtaran Fener 6 yıl sonra bir ilki yaşadı. Sarı-Lacivertiller sezonu derbi yenilgisi almadan tamamladı. Kanarya'nın derbilerde yenilgisizlik serisi de 6 maça çıktı.