Babel: Türkiye güvenli bir ülke

Giriş Tarihi 25 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2016, 11:52
Babel: Türkiye güvenli bir ülke

İÇİNDEKİLER



Ryan Babel, "Türkiye'de yaşananlar seni korkutuyor mu" sorusuna tokat gibi bir yanıt verdi.

Babel, Hollanda basınının Türkiye'de yaşanan terör saldırılarıyla ilgili sorusuna net cevap verdi: "Korkmuyorum, çünkü bu tip olaylar dünyanın her yerinde oluyor..."


Babel'in Beşiktaş'la anlaşması Hollanda basınında da geniş yankı uyandırdı. Ülke medyasına konuşan Babel, Türkiye'de yeni bir maceraya atılacağını söyledi.

Hollandalı yıldız, "Türkiye'de yaşanan terör saldırıları seni endişelendirmiyor mu?" şeklinde soru üzerine şunları söyledi:

"AVRUPA YANLIŞ YAPIYOR"
"Kesinlikle hayır... Korkmuyorum, çünkü terör saldırıları dünyanın her yerinde oluyor. Paris, Nice ve son olarak Berlin'de yaşananlar ortada. Bence Avrupa, bu konuda yanlış bir yaklaşım içinde."

"TÜRKİYE'NİN AVRUPA'DAN EKSİĞİ YOK, FAZLASI VAR"
"Ben Türkiye'yi çok iyi tanıyorum. Herhangi bir Avrupa ülkesinden farkı yok. Hatta bazı artılara sahip. Özellikle insanları çok sıcak. Ve güvenlik, Avrupa'daki herhangi bir ülke kadar sorun."



Deportivo'da 3.5 ay forma giydikten sonra önceki akşam oynanan Betis maçının ardından İspanyol ekibine veda eden Hollandalı yıldız İstanbul'a geldi. Siyah-beyazlı yönetimin uzun uğraşlar sonucunda ikna etmeyi başardığı Ryan Babel'in, bu sezonun sonuna kadar 850 bin euro ücret alacağı belirtildi. Beşiktaş'a 2.5 yıllık imza atacak olan Babel, önümüzdeki yıllar için de senelik 1 milyon 750 bin euro kazanacak. Hafta başında resmi sözleşmeye imza atacak olan Hollandalı futbolcunun istediği 1 milyon euro'luk imza parası talebinin ise, Beşiktaş yönetimi tarafından kabul edilmediği öğrenildi. Yönetimin ayrıca Babel'e maç başı ödemesinde de yapılmayacağı iddia edildi.



RAKAMINI KATLADI
Babel'in Beşiktaş'ı tercih etmesindeki en büyük etkenin, alacağı yüksek para olduğu belirtildi. Deportivo kulübünde forma giydiği 3.5 aylık süre içine sadece 110 bin euro kazanan Hollandalı yıldızın, Beşiktaş'tan 5 ay için 850 bin euro kazanacak olması camianın bazı kesimleri tarafından tepki topladı. Bu arada Aboubakar, Atınç, Boyko, Aras ve Alexis gibi Babel'in de yönetim tarafından alındığı iddiaları için eski yönetici Metin Keçeli şu açıklamayı yaptı: "Babel, Şenol Güneş'in takip ettiği ve oynatacağını bilerek aldığı bir oyuncu. Onun için Şenol hocanın bu tercihi üzerinde fazla yorum yapmaya gerek bile görmüyorum."



49 NUMARALI FORMAYI GİYECEK
Öte yandan Hollandalı yıldızın Beşiktaş'ta 49 numaralı formayı giyeceği öğrenildi.



RYAN BABEL KİMDİR?
1986 Hollanda doğumlu Ryan Babel, sol kanat mevkiinde görev yapıyor. 1.87 boyundaki Hollandalı yıldız, daha önce Deportivo La Coruna, Al Ain, Kasımpaşa, Ajax (İkinci kez), 1899 Hoffenheim, Liverpool ve Ajax formaları giydi.