İşte derbinin kilidi!

Bu akşam hangi takımın öne geçeceği, sonucu büyük oranda belirleyecek. Son 5 derbide ilk golü atan Cimbom ezeli rakibi Beşiktaş'ı mağlup etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2016 Güncelleme 08 Mayıs 2016, 09:53
İşte derbinin kilidi!

İÇİNDEKİLER

Sonucu merakla beklenen Galatasaray- Beşiktaş derbisi öncesinde çok çarpıcı bir istatistik dikkat çekiyor... Ezeli rakipler arasındaki son 19 lig maçında öne geçen taraf sadece 1 yenilgi yaşadı. Söz konusu 19 lig maçından 15'inde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı, sadece bir kez, öne geçen taraf sahadan mağlup ayrıldı. Bu süreçte 13 kez Cimbom, 6 kez de Kartal öne geçti.

CİMBOM 13'TE 10 YAPTI
Sarı-Kırmızılılar öne geçtiği bu 13 maçtan 10'unu kazandı, 2'sinde berabere kaldı, birini yitirdi. Beşiktaş ise 1-0'ı yakaladığı 6 maçtan 5'ini kazandı, birinde eşitliği bozamadı. Rekabetteki son 5 maçta da Galatasaray öne geçen taraf oldu. Cimbom bu derbilerin tamamında sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.
İLK YARIDA TERSİ OLMUŞTU
İki takım arasındaki en az bir golün atıldığı son 19 lig maçında (tamamlanamayan derbi hariç) taraflar 2 kez ilk golleri kendi futbolcularından yedi. Öte yandan ligin ilk yarısında Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray, Sneijder ile öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olmuştu. Beşiktaş, Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan galibiyetle ayrılmıştı.
TT ARENA'DA 13. DERBİ
Galatasaray bu akşam Türk Telekom Arena'da 13. derbi mücadelesini verecek. Sarı-kırmızılı ekip, stadındaki 12 derbiden 8'ini kazandı, 2 kez yenildi, 2'sinde de berabere kaldı. Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 20 gol atan Galatasaray, kalesinde 12 gol gördü.