Sponzor

Dumankaya, FETÖ davasına girdi. Galatasaray, forma sponsorluğundan vazgeçmek zorunda kaldı. İnşaat şirketinden iki yılda 20 milyon lira alacak olan sarı-kırmızılıların Avrupa’ya gidemeyeceği için yeni sponsor anlaşmasında bu rakamı alması zor görünüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 02:01
Sponzor

İÇİNDEKİLER

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese yönelik düzenlenen "FETÖ- PDY" yapılanması operasyonu kapsamında Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu üyeleri tutuklandı. Paralel operasyonun ucu Galatasaray'a dokundu. Sarı-kırmızılılar'ın forma sponsoru olan Dumankaya, anlaşma gereği Galatasaray'a bu sezon için 9 milyon, gelecek yıl için 10 milyon ve 2017-2018 sezonunda 11 milyon olmak üzere toplam 30 milyon TL ödeyecekti. Ancak Dumankaya, terör soruşturmasına dahil olunca zaten mali kriz yaşayan Galatasaray bu paradan da oldu.

15 MİLYON LİRA ZARAR ÇIKACAK
Galatasaray Yönetim Kurulu'nun önceki gün yaptığı toplantıda Dumankaya firmasının durumu konuşuldu ve firma ile yolların ayrılması kararı alındı. Dün de Dumankaya İnşaat Grubu'nun onay vermesiyle 2016- 17 ve 2017-18 sezonları ile ilgili mukavele feshedildi. Galatasaray Kulübü'nün, söz konusu firmadan bu sezonun parası olan 9 milyon TL'yi tahsil ettiği de belirtildi. Ancak bu durum iki yıl için 20 milyon liralık bir gelir kazanacak olan Galatasaray'ı zora soktu. Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle Avrupa kupalarından men edilen, yıldız transfer yapamayacağı gibi elindeki yıldız oyuncuları da kaybeden Galatasaray'ın gelecek yıl forma sponsorluğundan en fazla 3-5 milyon lira kazanabileceği öngörüldü. Paralel operasyonun Galatasaray'a maliyeti iki yıl için yaklaşık 15 milyon TL'yi bulacağı bildirildi. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu.

2015-2016 FORMALARI




Kullanıcılar şu yorumları yaptı:
Galatasaray , formasına göğüs reklamı veren Dumankaya ile sözleşmeyi tek taraflı feshetti 'Dumanolduk' ile anlaştı.
Gülen zaten Galatasaraylı. Ne beddua ettiyse tuttuğu takımı da yaktı...
Vay arkadaş, Pensilvanya ateşi Galatasaray'ı da yaktı.
Dursun Başkan şimdi gidip yeni paralel şirket bulur. Adamlar kime attıysa kurutuyor.
Aman dikkat... Galatasaray'ın bu yıl yaşadığı dram küçük Emrah filmlerinde yok. Para yok, transfer yok, yıldız yok.
Seneye o forma boş çıkar beyler...
Galatasaray gelecek sezon forma reklamı olarak resmi kulüp bilekliğini alacak.
Kabul edelim millet. Gerçekten duman olduk.
Bu kulübü bu hale getirenler utansın.
Fenerbahçe'nin başkanını içeri alanlar, Galatasaray'a sponsor olurlar.
Gün olur devran döner işte. Böylelikle Galatasaray'lı Fethullah Gülen'in bir evine daha ateş düştü.