Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez

İmparator, 1-1 biten Letonya maçından sonra "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez" dedi. Ay-Yıldızlılar da tıpkı 2000, 2002 ve 2008'de olduğu gibi müthiş bir geri dönüşle tarihe geçti. Eurosport, "Terim haklı çıktı. Son sözü Türkler söyledi" yorumunu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 00:00
Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez

İÇİNDEKİLER

İzlanda'Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı harika golle 1-0 yenerek Euro 2016 vizesini alan Milli Takımımız'ın büyük başarısı ülke gündemine oturdu... Herkesin "Bu iş artık bitti" dediği bir ortamda inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Ay-Yıldızlılar'ın zaferinin şifresi Fatih Terim'in bundan 1 yıl önce, 13 Ekim 2014'te söyledi bir söz oldu. Letonya ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp grupta son sıraya düştüğümüz maçın ardından, herkesin özür sözcükleri beklediği bir anda kameraların karşısına geçen İmparator, "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez" ifadesini kullandı. İşte Terim'in bu sözünün ardından adeta uyuyan dev uyandı ve tarihe geçen başarıya imzasını attı. Eurosport da maç sonunda yaptığı yorumda, işte bu söze vurgu yaptı ve "Terim haklı çıktı. Son sözü yine Türkler söyledi" ifadesini kullandı.

BU BİR TESADÜF DEĞİL, ÜLKENİN KARAKTERİ!

ORTAYA koyduğu müthiş inançla, tarihe geçen başarının mimarı olan Fatih Terim'in İzlanda maçının öncesinde soyunma odasında çok etkileyici bir konuşma yaptığı ortaya çıktı. Başarılı teknik adamın, "Alnımızın teriyle buraya kadar geldik, bundan sonra da bu işi bırakmayacağız. Arkanızda 78 milyonun duaları var. Sizde bu yürek oldukça önümüzde kimse duramaz. Allah yardımcınız olsun" diye konuştuğu öğrenildi. Milliler'in müthiş geri dönüşü, bir tesadüf değil, aslında ülke karakteri... Ay-Yıldızlılar, 2000, 2002 ve 2008'de de benzer başarı hikayeleri yazmıştı.

1- "BU İŞ BİTTİ" DENDİ, EV SAHİBİNİ DEVİRİP TURLADIK
nnEURO 2000'de iki maçta 1 puan alan Milliler için "Bu iş bitti, Türkler gruptan çıkamaz" dendi. Fakat Ay-Yıldızlılar, ev sahibi Belçika'yı 50 bin taraftarının önünde Hakan Şükür'le devirdi, 2. tur biletini elde etti.

2- "BİZE TECRÜBE OLSUN"DAN, TARİHE GEÇEN BAŞARIYA
48 yıl sonra Dünya Kupası'na kalan Milli Takımımız ilk iki maçından 1 puan alınca, "Sağlık olsun. Bu da bir tecrübe" yorumları yapıldı. Ama Ay- Yıldızlılar önce gruptan çıktı, sonra dünya 3.'lüğüne ulaşarak tarih yazdı.

3- 2008'DE MAÇLAR BİTTİ, AMA TÜRKİYE ASLA BİTMEDİ
EURO 2008'de grupta Çekler'i 2-0'dan 3-2, ev sahibi İsviçre'yi 1-0 geriden gelip 90'daki golle 2-1 yendik. Çeyrek finalde mucizevi bir şekilde Hırvatlar'ı da devirip yarı finale yükseldik. İnancın zaferini herkese gösterdik.

4- ÖNCE 3 MAÇTA 1 PUAN, SONRA 7 MAÇTA 17 PUAN!
EURO 2016 elemelerine kabus gibi başlayıp 3 maçta 1 puanda kalan Milli Takım grupta son sıraya düştü. Ama Fatih Terim ve öğrencileri pes etmedi. Müthiş bir seriyle 7 maçta 17 puan toplayıp final vizesini elde etti.