Kweuke'yi kovdu!

Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Hikmek Karaman ile tartışan Kweuke ile ilgili olarak, "Otorite ne derse o olacak" dedi. Karaman da ilk antrenmana Kweuke'yi almayarak tesislerden gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2015 Güncelleme 19 Ağustos 2015, 00:00
Kweuke’yi kovdu!

İÇİNDEKİLER

Süper Ligi'nin ilk haftasında Ankara'da oynanan Gençlerbirliği-Rizespor maçının sonlarında doğru teknik direktör Hikmet Karaman ile golcü oyuncu Kwekue arasında patlayan penaltı krizi gündem oldu. Futbolcusunun penaltıyı kullanmasına tepki gösteren Hikmet Karaman, maçın ardından yaptığı açıklamada, kendisine tepki gösteren ve saha içerisinde üzerine yürüyen Kweuke'ye gereken cezayı vereceklerini açıklamıştı. Dün (Salı) saat öğle saatlerinde Ankara'dan Rize'ye gelen yeşil-mavililer hafta sonunda sahasında oynayacağı F.Bahçe maçının hazırlıklarına başladı. Takımla birlikte Ankara'dan gelen Kweuke'de antrenmana çıkmak için kafileyle birlikte tesislere girdi. Ancak Kweuke'nin içeri girmesiyle çıkması aynı oldu. Futbolcuyu antrenmana almayan Teknik direktör Hikmet Karaman'ın oyuncuya, "Senin hakkındaki kararı birkaç gün içerisinde vereceğiz" dediği öğrenildi.

KIVANÇ KARATAŞ'A DA "KULÜP BUL" DENİLDİ
Bu gelişme sonrasında tesislerden ayrılan Kweuke'nin hakkında karar verilene kadar takımdan ayrı çalışacağı öğrenildi. Rizespor'da Gençlerbirliği maçı kadrosuna alınmayan Kıvanç Karakaş'a da, "Kendine kulüp" çağrısı yapıldı. Rize Başkanı Kalkavan da yaşanan tartışmanın ardından teknik direktörü Karaman'dan yana tavır koydu. Kalkavan, "Bu olayda haklılık diye bir şey olmaz. Otorite ne derse o olur. Kazanırsın, kaybedersin. Bunun tartışması olmaz, penaltıyı kaçırsa ne olacaktı?"