100 milyon dolarlık piyango

Fener Yönetimi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkının satışı için 100 milyon dolara el sıkıştı. Anlaşmaya varılan firmanın Ülker olduğu öğrenildi. Kombine bilet ve forma satışlarındaki patlamanın ardından gelen bu anlaşma Fenerbahçe'yi ekonomik açıdan fazlasıyla rahatlatacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2015 Güncelleme 15 Temmuz 2015, 01:03
100 milyon dolarlık piyango

İÇİNDEKİLER

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim sponsorluğunda sona gelindi. Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın stat ismi için anlaşmaya vardığı, bu ismin Ülker olduğu, çok yakında imzaların atılacağı ifade edildi. Anlaşmaya göre 10 yıllık isim hakkıyla Sarı Lacivertli kulübün kasasına 100 milyon dolar civarında para girecek. Uzun yıllardır üstlendiği Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın isim sponsorluğundan geçtiğimiz günlerde ayrılan Ülker böylece kulüpteki katkısını futbol branşına kaydırmış oldu. Yıldız transferlerin ardından ciddi bir borca giren F.Bahçe'nin kombine bilet satışı ve forma satışlarıyla yüzü gülmeye başlamıştı. Tüm bunların üstüne stat ismi hakkı için varılan 100 milyon dolarlık anlaşma Fenerbahçe'yi ekonomik açıdan oldukça rahatlatacak.

FORMA GÖĞÜS REKLAMLARI İÇİN İKİLİ FORMÜL
Anlaşma 10 yıllık olsa da Fenerbahçe'nin Ülker'den gelecek toplam 100 milyon doları daha esnek koşullarda kullanabilmesinin de önü açılacak! Stat isim hakkı için imzaların atılmasının ardından ise sıra forma reklamlarına gelecek. Geçtiğimiz sezon formasına reklam almayan Fenerbahçe, bu sezon hem lig hem de Avrupa kupalarında giyeceği formalar için farklı reklamlar almayı planlıyor. Bu şekilde kulübün reklam geliri de artmış olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALINIRSA FAVORİ THY...
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması durumunda Avrupa kupalarında formasında taşıyacağı reklamın Türk Hava Yolları olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Süper Lig'deki formaların üstünde yer alacak göğüs reklamı için de görüşmelerin devam ettiği gelen haberler arasında. Görünen o ki önümüzdeki 3-4 senenin kadrosunu kuran Fenerbahçe, girmiş olduğu ciddi mali yükümlülükten sanılandan çok daha rahat bir şekilde kalkacak!

BU PARAYA NE YAPILIR?
F.Bahçe'nin stat isim hakkı için 10 yıllığına 100 milyon dolar karşılığında Ülker ile anlaşması büyük yankı buldu. Sarı-Lacivertli kulüp bu paralya hem sportif hem de tesisleşme adına çok önemli adımlar atabilir. Hatta kulübün borcunun tamamına yakını bile bu parayla kapatılabiliyor.

TRANSFER ŞOV YAPILIR
100 milyon dolara 1 Robben, 1 Ibrahimovic, 1 de Tevez transfer edilebilir.

10 TANE TOPUK YAYLASI YAPILIR
F.Bahçe kulübü, Topuk Yaylası'nı 26 milyon liraya maletti. 100 milyon dolara 10 tane Topuk Yaylası yapılabilir

BÜTÜN BORÇ KAPATILABİLİR
Fenerbahçe'in son mali genel kurulunda borç 290 milyon lira olarak açıklandı. Stattan gelecek parayla bu borçun yüzde 90'u kapatılabilir

YEPYENİ BİR STAT İNŞA EDİLİR
Fenerbahçe yönetimi, Saracoğlu'nun isim hakkı için alacağı parayla sıfırdan yepyeni bir stat inşa edebilir.