Türk futbolunda devrim

Yabancı planlamasına göre yeni sezonda takımlar, ancak 28 futbolcuya lisans çıkartabilecek. Bunlardan 14'ü yerli, 14'ü yabancı olabilecek. İlk 11'de yabancı sınırlaması olmayacak. Takımlar, 18 kişilik kadroda 11 yabancı, 7 yerli oyuncu bulundurabilecek. Yedekte yerli bir kaleci bulundurma zorunluluğu olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2015 Güncelleme 06 Ocak 2015, 01:21
Türk futbolunda devrim

İÇİNDEKİLER

Türk futbolunda devrim gibi karar! TFF Başkanı Yıldırım Demirören dün açıkladığı kararla bomba etkisi yarattı. Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak. Yabancı planlamasına göre, 18 kişilik maç kadrolarında herhangi bir yabancı sınırı olmayacak. Gelecek sezon takımlar 18 kişilik kadrolarında 11 yabancı, 7 yerli oyuncu bulunduracak. Takımlar sahaya 11 yabancı futbolcu ile de çıkabilecek. Bu karar gelecek sezondan itibaren uygulanacak. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "28 lisanslı oyuncu istiyoruz. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bunlardan ikisine altyapı zorunluluğu koyuyoruz. 11 yabancı kadroda olabilecek. Kulübede 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olacak. Yedekte 1 yerli kaleci olma zorunluluğu olacak" dedi.

TÜM KURALLARA UYAN KULÜPLER İHYA OLACAK!
Demirören, "Bunu kulüplere teşvik olarak koyduk. Tüm bu kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona varan ödüller vereceğiz." ifadelerini kullandı. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da, "TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.