Yüksek gerilim hattı

Beşiktaş ve F.Bahçe başkanlarının hafta içi birbirlerini suçlaması derbideki gerilimi artırdı. Son iki haftadır lider olan Kartal zirveyi bırakmamak için kazanmak zorunda.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2014 Güncelleme 02 Kasım 2014, 01:00
Yüksek gerilim hattı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de zirvenin kalbi bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda atacak. Son 2 haftadır lider durumda olan ancak dün koltuğu maç fazlası olan G.Saray'a bırakan Beşiktaş saat 19.00'da Fenerbahçe'yi konuk edecek. Zorlu karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Hafta içinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı karşılıklı açıklamalar maç öncesi gerginliğin artmasına neden oldu. Geçen hafta Kayseri Erciyesspor karşısında beklenmeyen bir yenilgi alan Beşiktaş bu mağlubiyetin acısını çıkarmak için sahaya çıkacak. Fenerbahçe ise bu sezon çıktığı 3. derbi maçından bu kez 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

CEZALI GÖKHAN TÖRE&ALVES FORMA GİYMİYOR
BEŞİKTAŞ'ta F.Bahçe karşısında en önemli eksik cezalı Gökhan Töre'nin oynamayacak olması. Genç oyuncunun yerine bu karşılaşmada sağ kanatta Kerim Frei'nin forma giymesi bekleniyor. Fenerbahçe'de ise cezalı olan Alves bugün oynamayacak. Ayrıca Serdar Kesimal ve Egemen de sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

EZELİ REKABETTE FENERBAHÇE 126-122 ÖNDE
BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe tarihlerinde bugün 337. kez karşı karşıya gelecek. 90 yıllık rekabette Fenerbahçe 126, Beşiktaş ise 122 galibiyet alırken 88 karşılaşma berabere sonuçlandı. 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 2 takım 116 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 42'sini Fenerbahçe, 37'sini Beşiktaş kazanırken 37 maçta eşitlik bozulmadı.


BEŞİKTAŞ FORVETTE ÜSTÜN
Olimpiyat Stadı'ndaki dev kapışma öncesi Beşiktaş forvette Fenerbahçe ise orta alanda daha üstün bir grafik çizdi. Siyah-Beyazlılar 81 şutunda 10 gol bulurken, Sarı-Lacivertli takım 103 şutundan ancak 9'unda gol atmayı başardı. Öte yandan Fenerbahçe Beşiktaş'a göre toplamda yüzde 18 daha fazla pas yaparken top çalma rakamlarında da yüzde 55'lik bir fark attı. Beşiktaş ligde 10 gol atarken, F.Bahçe fileleri 9 kez sarstı. Beşiktaş 35, F.Bahçe ise 34 gol pozisyonu buldu. Beşiktaş yüzde 78 pas başarısı yakalarken Fenerbahçe de bu rakam yüzde 80'e çıktı.