Kartal'a yenge kıyağı

Beşiktaş'ın anlaştığı Hunt'ın yerli statüsünde oynama ihtimali doğdu. Werder Bremen formasını giyen Alman futbolcu, 2011'de Semra Polatgil ile hayatını birleştirmişti Kanuna göre bir Türk'le en az 3 yıldan beri evli olanlar TC vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2014 Güncelleme 29 Mart 2014, 01:31
Kartal’a yenge kıyağı

İÇİNDEKİLER

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş'ta Aaron Hunt heyecanı yaşanıyor... Alman basını önceki gün yaptığı haberlerde Siyah-Beyazlı yönetimin Werder Bremen formasını giyen Alman yıldız ile her konuda anlaşmaya sağladığını duyurmuştu. Fakat dün ortaya çıkan bir gelişme Beşiktaş için en az transfer kadar önem taşıyor. Alınan bilgilere göre bir yandan Aaron Hunt'ın transferinde Werder Bremen'le pürüzleri çözmeye çalışan Siyah-Beyazlı yönetim, bir yandan da Alman futbolcunun Süper Lig'de yerli statüsünde forma giyebilmesi için çalışmalara başladı. Bu çalışmaların sebebi ise Hunt'ın Türk kızı Semra Polatgil ile evli olması. Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda yer alan maddeye göre Hunt'ın vatandaşlık başvuru yapması halinde İçişleri Bakanlığı, Alman futbolcu
hakkında kararını verecek.

HUNT VE EŞİ TÜM ŞARTLARA UYUYOR
Beşiktaş'ı harekete geçiren vatandaşlık maddesinde, "Bir Türk vatandaşı ile evlenme nedeniyle Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılar, en az üç yıldan beri evli olmaları, fiilen birlikte yaşamaları ve evliliğin devamı kaydıyla, yurt içinde en büyük mülki idare amirliklerine, yurt dışında ise Türk konsolosluklarına başvuruda bulunabilirler" ifadesi geçiyor.

İMZAYI ATAR ATMAZ BAŞVURULACAK
Eğer Werder Bremen ile sorunlar aşılır ve Aaron Hunt, Beşiktaş'a resmi imzayı atarsa vakit geçirmeden vatandaşlık işlemleri için başvuru yapılacak... İçişleri Bakanlığı'ndan da olumlu yanıt gelirse SiyahBeyazlılar bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Beşiktaş böylece hem çok kaliteli bir ismi kadrosuna katacak hem de yerli statüsünde oynatabilecek.

PABUCU DAMA ATILIR!
Beşiktaş'ın her konuda anlaşma sağladığı Aaron Hunt'ın transferi gerçekleşirse Türkiye'de oldukça ses getireceğe benziyor... Çünkü Almanya'da Aaron Hunt'ın futbolculuğu kadar, eşi Semra Polatgil'in güzelliği de gündemi meşgul ediyor. Türk anne ve Türk babanın kızı olan Semra Polatgil, Almanya'da modellik yapıyor... Eğer Hunt resmi imzayı atarsa, Semra Polatgil de en az eşi kadar konuşulacak. Sosyal medyada şimdiden, Semra Polatgil ile Galatasaraylı Wesley Sneijder'in eşi Yolante Cabau arasında karşılaştırmalar yapılıyor. Yorumlarda, "Semra gelirse, Yolahthe'nin pabucunu dama atar. Hem de o bir Türk" ifadesini kullanılıyor.