Silahlı saldırı insanlık suçu!

Basın sözcüsü Şükrü Ergün, Burak'a atılan maddelerin bir insanlık suçu olduğunu belirterek "Bu resmen silahlı saldırıdır. Bir daha asla görmek istemediğimiz bir olaydır" diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2014 Güncelleme 04 Mart 2014, 00:22
Silahlı saldırı insanlık suçu!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın Rizespor ile oynadığı maça Burak Yılmaz damgasını vurdu... Karşılaşmanın son dakikalarında tribünden atılan bir cisim sonrası milli futbolcu uzun süre yerde kalmıştı. Maçtan sonra ortaya çıkan görüntülerde Burak'a atılan cismin bir çakı olduğu belirlenirken, yıldız futbolcunun yüzünde oluşan yara olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Burak Yılmaz kendisine yapılan saldırıya büyük tepki gösterirken, bugün Galatasaray cephesinden de zehir zemberek bir açıklama geldi. Basın sözcüsü Şükrü Ergün, "Bu olay Türk futboluna yakışmamıştır. Burak'a atılan maddeler resmen insanlık suçudur. Bu bir silahlı saldırıdır. Üzerine fazla yorum yapılmayacak kadar kötü bir hadise. Futbolda görmek istemediğimiz, şahit olmak istemediğimiz bir durum" diye konuştu. Fenerbahçe'nin TFF'ye yaptığı ziyareti de değerlendiren Şükrü Ergün, "Her şey kamuoyunun önünde cereyan ediyor. Artık bu kadar malum olan bir şeyi ilan etmeye gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu görüyor" dedi.

FENERBAHÇE'YE PENALTI GÖNDERMESİ!
Ergün ayrıca, "Verilen ve verilmeyen penaltılar ortada. Takdiri kamuoyu yapsın. Bizim burada söyleyeceğimiz fazla bir şey yok" ifadesini kullandı. Öte yandan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Rize maçının bitiminde hemen telefonla Burak Yılmaz'ı arayarak sağlık durumunu sorduğu öğrenildi. Aysal'ın Burak'a, "Bunu yapan cezasız kalmayacak" dediği de belirlendi.

AZ KALSIN KÖR OLUYORDU!
RİZE Yeni Şehir Stadı'nda Burak Yılmaz'a tribünden atılan cisim taraflı tarafsız herkesin büyük tepkisini çekti. Sosyal medyada Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlar yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Konu hakkında yorum yapan uzmanlar, "Cisim iki santim daha yukarı isabet etse Burak kör kalabilirdi" ifadesini kullandı.

BİR ANONS BİLE YAPTIRMADINIZ
BURAK Yılmaz'ın maç bitiminde hakemlere isyan bayrağını açtığı ortaya çıktı. Burak'ın Mustafa Kamil Abitoğlu ve yardımcısı Baki Tuncay Akkın'a, "Ben kör oluyordum, biz bir anons bile yaptırmadınız. Benim gözüm çıksa bunun hesabını kim verecek. Böyle bir rezalet olmaz" diye veryansın ettiği belirlendi.

O YARA BAŞKALARININ UTANCIDIR!
G.Saray resmi internet sitesi dün Burak Yılmaz ile ilgili bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "Burak'ın yüzündeki yara, aslında Türk futbol dünyasının vicdanında kanayan bir yara olmalıdır. Burak Yılmaz'ın yüzündeki o yara; başkalarının utancı, Galatasaray taraftarının vicdanıdır" denildi.