Milli takıma FIFA darbesi

FIFA 2014 Dünya Kupası'nın kaderini belirleyecek Play-Off maçları için seribaşı uygulamasının olacağını bildirdi. Böylece 49. sırada olan Türkiye üst düzey ekiplerden biriyle eşleşecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2013 Güncelleme 10 Ekim 2013, 00:51
Milli takıma FIFA darbesi

İÇİNDEKİLER

Milli Takımımız'a kötü haber... FIFA, 2014 Dünya Kupası'nın kaderini tayin edecek önemli bir konuda kesin kararını verdi. Avrupa Elemeleri'nde gruplarını 2. sırada bitirecek olan takımlar için seribaşı uygulaması yapılacak. Bu değişiklikler grup ikincisi olmak için Romanya ve Macaristan ile büyük bir çekişme içersine giren A Milli Takımmız'ı da çok yakından ilgilendiriyor. Son dönemde FIFA sıralamasında çok büyük düşüş yaşayan ve 49. sıraya kadar inen Ay-Yıldızlı takımımız yine büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı.

FRANSA VE İNGİLTERE GİBİ DEVLER BEKLİYOR
Ay-Yıldızlı takımımız grupta 2. olduğu ve play-off şansı elde etmesi durumunda seribaşı olamayacak. Milliler Portekiz-Rusya, Fransa, İngiltere, İsveç ve İsviçre gibi takımlardan biriyle 2014 Dünya Kupası vizesi almak için karşılaşacak. Eğer FIFA torba uygulamasını tekrar yürürlüğe koymasaydı A Milli Futbol Takımı Bosna Hersek-Yunanistan, Bulgaristan, İzlanda. Ukrayna gibi takımlarla play-off turunda eşleşme şansına devam edecekti. Play- Off kuraları 21 Ekim 2013'te çekilecek.