3 maçta teşvik 5 maçta şike

UEFA Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararı ortaya çıktı... Tahkim kararında F.Bahçe 4 maçta şike, 1 maçta şike teşebbüsü, 3 maçta da teşvik primi verdiği yazıyor. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu suçlanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2013 Güncelleme 29 Eylül 2013, 01:35
3 maçta teşvik 5 maçta şike

İÇİNDEKİLER

UEFA'nın şike hakkındaki gerekçeli kararı ortaya çıktı. VİRA taraftar grubunun internet sitesinden yayınlanan UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararında F.Bahçe'nin 4 maçta şike, 1 maçta şikeye teşebbüs, 3 maçta ise teşvik pirimi aktivitesi ile maç sonuçları etkilediği belirtiliyor. İşte o kararlar:

UEFA DiSiPLiN KURULU GEREKÇELi KARARI
Var olan deliller ışığında netlik ile birlikte, Kontrol ve Disiplin Organı'nda aşağıdaki maçlar için Fenerbahçe'nin yer aldığının belirlendiği fikri oluşmuştur. 7 Mart 2011'de G.Birliği Sk vs Davalı arasında oynanan maçın sonucunu özellikle Gençlerbirliği Sk. futbolcularına ödemeler yaparak etkilemek 15 Mayıs 2011'de Davalı vs A.Gücü arasında oynanan maçın sonucunu özellikle Mke Ankaragücü futbolcuları ile doğrudan iletişim kurarak etkilemek 1 Mayıs 2011'de Davalı vs İstanbul B.B arasında oynanan (Özellikle İBB'nin futbolcularına yapılan ödemeler ile ), 8 Mayıs 2011'de Karabük vs Davalı arasında oynanan (Özellikle diğer takımın bir futbolcusunun oynamaması veya kötü oynaması etkileyerek ), 22 Mayıs 2011'de Sivasspor vs Davalı arasında oynanan (Özellikle diğer takımın bir oyuncusuna paralar teklif ederek, davalının lehine oynamasını sağlayarak ) maçların sonuçlarını etkilemek...

UEFA Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararında ise şu maçlar var:

7 Mart 2011'de G.Birliği vs F.Bahçe Kurul, F.Bahçe yöneticisi Bay Ekşioğlu 'nun maçta şike yapılmasında doğrudan rol oynadığı hususunda tatmin olmuştur. Çok sayıda delil (Polis derlemesi, Etik kurulu raporu, PFDK ve 16. Ağır Ceza Mahkemesinin kararları) desteklemektedir. 1 Mayıs 2011'de Fenerbahçe vs İBB Dava dosyasında ki bütün unsurlar göz önüne alınıp, polis derlemesi, 16. Ağır Ceza Mahkemesi Kararı incelendikten sonra, Tahkim Kurulu, F.Bahçe Başkanı, Bay Yıldırım'ın F.Bahçe vs İBB maçına yönelik şike aktivitelerini sonuçlandırdığına, tatmin olmuştur. 8 Mayıs 2011'de Karabük vs F.Bahçe Polis derlemesi ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi gibi bazı dosyaların içerdiği bilgilere dayanan, Karabük vs F.Bahçe maçına yönelik şike aktivitelerinin kulübün temsilcileri olan Bay Yıldırım ve Bay Ekşioğlu tarafından yönlendirildiği resmileşmiştir. 15 Mayıs 2011'de F.Bahçe vs A.Gücü Dava dosyasının tüm unsurları incelendikten sonra, Fenerbahçe vs A.Gücü maçında şike teşebbüsü olduğuna tatmin olmuştur. Sonuç olarak F.Bahçe Başkanı Bay Yıldırım'ın , yöneticiler Bay Ekşioğlu, Mosturoğlu Bay Cemil Turhan'ın şike faaliyetlerinde aktif bir parça olduklarına inanmıştır. 22 Mayıs 2011'de Sivas vs Fenerbahçe Polis derlemesinden ve16. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararlardan çıkan çeşitli deliller hesaba katıldıktan sonra, Bay Yıldırım, Bay Ekşioğlu'nun şikeyi yönettiklerinin resmileştiğini göz önünde bulundurmuştur.

TRABZONSPOR'UN RAKiPLERiNE PARA
Tahkim kararında 3 maçta Trabzon'un rakiplerine ödeme yapıldığı belirtiliyor 17 Nisan 2011'de Trabzon vs Bursaspor Tahkim Kurulu, özellikle polis derlemesi ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi gibi bazı dökümanların sağladığı bilgiler ile Trabzonspor vs Bursaspor maçına yönelik teşvik primi ödemelerinin F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetici Bay Ekşioğlu ve Bay Alaeddin Yıldırım tarafından yapıldığının belirlenmesi için yeterlidir. 22 Nisan 2011'de Eskişehir vs Trabzon Polis derlemesi , TFF disiplin organlarının aldığı kararlar ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi gibi bazı dökümanların içerdiği bilgiler temyiz eden tarafın suçluluğunu kanıtlamaya yeterlidir. Sonuç olarak Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Bay Yıldırım'ın, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun, ve yönetici Ekşioğlu'nun teşvik primi aktivitilerini yönettiğine tatmin olmuştur. 15 Mayıs 2011'de Trabzon vs İBB Spor Tahkim Kurulu'na sağlanan deliller , temyiz eden tarafın (Fenerbahçe) 15 Mayıs 2011'de Trabzonspor vs İBB Spor arasında oynanan maçın sonucunu teşvik primi ödemeleri ile etkilemeye dahil olduğunu resmileştirmeye yeterlidir.