Derbiye 32 gözaltı

Beşiktaş-Galatasaray maçı olayları sonrasında sürpriz gözaltılar yaşandı. Yayıncı kuruluştaki bütün görüntüleri tek tek izleyen Emniyet, dün operasyonu gerçekleştirdi ve 32 kişiyi gözaltına aldı. Bu rakamın daha da artacağı bildirildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2013 Güncelleme 26 Eylül 2013, 00:53
Derbiye 32 gözaltı

İÇİNDEKİLER

Tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Olaylara karıştığı tespit edilen 32 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTILAR ARTACAK!
Pazar günü Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan olaylı derbi sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü, güvenlik kameralarını incelemeye almıştı. 28 kamera görüntüsünün yanı sıra yayıncı kuruluşun görüntüleri izlendi. Olaylara karışan kişiler tespit edildi. Polis dün 32 kişiyi gözaltına aldı. Çok sayıda taraftarın karıştığı olaylarla ilgili gözaltı sayısının artacağı ifade ediliyor.

1 KİŞİ 1 YIL MEN ALMIŞTI
Derbi günü taşkınlık çıkardığı ve biletsiz içeri girmeye çalıştığı gerekçesiyle 67 kişi gözaltına alınmış, sorgulanan şahıslar savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan 67 kişiye 1 yıl maçlardan men cezası verildi.

TARAFTARLAR ÖZÜR DİLEDİ
Bu arada Beşiktaş taraftar dernekleri Galatasaray derbisinde yaşananlarla ilgili olarak ortak açıklama yaptı. Açıklamada , "Türkiye'nin en büyük ve tutkulu taraftarlarına sahip Beşiktaş camiası hiçbir vakit canından çok sevdiği kulübüne zarar verecek olayların içinde yer almaz" denildi.

TFF'DEN SAVUNMA TALEBİ GELDİ
TFF, Disiplin Kurulu dün Beşiktaş'a, derbide yaşanan olaylar nedeniyle 5 maddelik bir savunma doysa gönderip Perşembe (bugün) 3'e kadar savunmanızı yapın dedi. 4. hakem Kemal Yılmaz'ın, Bilic'in, Muslera'ya "Fuck yu" dediğini raporuna yazdı.